Αρχική | Ειδήσεις | H επόμενη μέρα για τους δανειολήπτες μετά τη ΓΕΦΥΡΑ Ι

H επόμενη μέρα για τους δανειολήπτες μετά τη ΓΕΦΥΡΑ Ι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
H επόμενη μέρα για τους δανειολήπτες μετά τη ΓΕΦΥΡΑ Ι

Θεωρείται περίπου βέβαιο πως οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες δύσκολα θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μια αυξημένη και χωρίς ρύθμιση δόση. Μάλιστα θα βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης (βάσει των όρων που αποδέχτηκαν με την ένταξη τους) από 6 εως 18 μήνες! Την περίοδο της επιτήρησης οι τράπεζες (για λογαριασμό του δημοσίου) θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν πίσω ολόκληρη την επιδότηση από όσους δεν πληρώνουν κανονικά και στο ακέραιο τις δόσεις τους.

Γι' αυτό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σκέψη για λίγους ακόμη μήνες να υπάρξει νέο πρόγραμμα Γέφυρα.  Οι τραπεζίτες φοβούνται ότι το 20% των  δανείων αυτών δηλαδή περίπου 1,2 δις ευρώ θα καταστούν ληξιπρόθεσμα και θα δημιουργήσουν νέα γενιά κόκκινων δανείων.  Δεν είναι πολλά δεν είναι όμως και λίγα σημειώνουν τραπεζικοί παράγοντες.

Τα δάνεια αυτά έχουν και κοινωνικό υπόβαθρο καθώς ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες επομένως βρίσκονται και στη διόπτρα του Υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης εν γένει. Τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες είναι πως οι περισσότεροι εξ' αυτών έχουν και άλλα χρέη προς το Δημόσιο.  Από όλα τα παραπάνω εξαιρούνται τα δάνεια που με δικαστική απόφαση βρίσκονται στην προστασία του Νόμου Κατσέλη τα οποία θα γυρίσουν στο προηγούμενο καθεστώς.

Για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με υποθηκευμένη 1η κατοικια η κρατική επιδότηση συνεχίζεται έως ότου όλοι οι δικαιούχοι λάβουν 3 μήνες πρόσθετη επιδότηση, δηλαδή συνολική επιδότηση διάρκειας 12 μηνών. Οι δικαιούχοι για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη επιδότηση, θα λάβουν την πρόσθετη επιδότηση 3 μηνών, μετά το πέρας του 9μήνου τους.

 

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text