Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ανερχόμενος ΓΔ αποκρούεται σήμερα (Δευτ, 14/3/2022) καθοδικά βιαίως από το επίπεδο των 850 μονάδω

Ο ανερχόμενος ΓΔ αποκρούεται σήμερα (Δευτ, 14/3/2022) καθοδικά βιαίως από το επίπεδο των 850 μονάδω

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα η έντονη μεταβλητότητα της αγοράς με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί δυνατά στις  849 μονάδες (+1,50%), να συνεχίζει άμεσα την άνοδό του έως τις 850 μονάδες (+2,60%) και από αυτό το επίπεδο να πισωγυρίζει μέχρι τις παρούσες 835 μονάδες (+0,90%, στις 4.15 μμ) αφήνοντας πίσω του ένα βραχυχρονίως δυσμενές μαύρο ημερήσιο κηροπήγιο. Ο τζίρος είναι μειωμένος σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, προβλεπόμενος αρκετά κάτω των 100 εκατ ενώ η Ευρώπη πάει σήμερα καλύτερα από τον ΓΔ (DAX+2,20%).

Σε γράφημα κλεισιμάτων παρατηρούμε κόπωση της ανοδικής αντίδρασης του ΓΔ ενώ η τάση, μεσο και μεσομακροχρόνια, διατηρείται καθοδική, που σημαίνει ότι θα είναι επίπονος και με πολλά πισωγυρίσματα ο δρόμος της ανάκαμψης όπως ακριβώς πιθανόν να είναι επίπονη η ειρήνευση στην Ουκρανία.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των 60 μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το ¼ ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΕΤΕ, ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΦΡΙΓΟ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΑΒΑΞ που παρά την εμφανή καθοδική τάση της αγοράς σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο +6,90% με μεγάλους όγκους, 165 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Ωστόσο, παραμένει ακόμα υπερπωλημένη -23% από το υψηλό τριμήνου.

Υπερπωλημένες μετοχές χειρότερα του -20% από το υψηλό τριμήνου : με τις τρέχουσες ενδοημερήσιες τιμές είναι οι : ΕΕΕ -37% από υψηλό τριμήνου, ΑΒΑΞ -23% ΠΛΑΘ -28%, ΑΛΦΑ -26%, ΕΤΕ -23%, ΠΕΙΡ -23%, ΒΥΤΕ -23%, ΒΙΟ -21%, ΔΕΗ -21%, ΒΙΟΣΣΚ -21%.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνει η απίθανη ΤΕΝΕΡΓ και νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος η μυστήρια ΠΛΑΚΡ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα μόνον σε ΑΒΑΚΑ και ΚΟΥΕΣ και διανομές σε καμία.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text