Η "ζώνη" σώζει!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα συμπαράστασης, για το (μικρό) ατύχημα που είχα. Βλέπετε, το διάστημα αυτό που το άγχος για τις εξελίξεις στον κόσμο μας ανεβαίνει, η προσοχή όλων αποσπάται πιο εύκολα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν κάτι σοβαρό. Μόνο κάποιες λαμαρίνες που στράβωσαν, αλλά αυτά επιδιορθώνονται. Το μήνυμα (δίδαγμα) από την περιπέτεια του Σαββάτου: Όταν οδηγούμε προσέχουμε! Και, βεβαίως, Η ΖΩΝΗ ΣΩΖΕΙ!

 

“Ζώνη” φαίνεται να φορά και η χρηματιστηριακή αγορά, μέχρι σήμερα. Όμως, το εάν τελικά θα σωθεί με μικρές απώλειες ή με μεγαλύτερες, θα εξαρτηθεί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Από την πλευρά μας, έχουμε εκφράσει την άποψή μας, στην οποία επιμένουμε, παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Μπροστά μας, βρέθηκε -ξαφνικά- ένας “όγκος” τον οποίο, το μεγαλύτερο μέρος των αναπτυγμένων οικονομιών, δεν είχε αντιμετωπίσει επί 40 περίπου χρόνια. Τον “όγκο” του πληθωρισμού και μάλιστα του πληθωρισμού κόστους.

 

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι κεντρικές τράπεζες, δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση αυτού του οικονομικού φαινομένου.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (FED) ιδρύθηκε στα τέλη του 1913. Λίγα χρόνια αργότερα, ιδρύθηκαν και οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης. Μόνον η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England) ιδρύθηκε το 1694, αλλά ο ρόλος της τότε ήταν άλλος.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970 που, για πρώτη φορά, προκλήθηκε ένας πληθωρισμός κόστους σε διεθνές επίπεδο, οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες δεν είχαν αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Η έλλειψη γνώσης και η απειρία στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ομολογείται σε πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της FED, της περιόδου 1975-1980.

 

Το πρώτο κρίσιμο σημείο θα είναι οι δείκτες πληθωρισμού του Μαρτίου, που θα ανακοινωθούν στις αρχές Απριλίου. Είναι πιθανό, να δούμε νούμερα που θα μας σοκάρουν. Είναι επίσης πιθανό, να σοκάρουν και τις αγορές.

 

Από την πλευρά μας, είμαστε εκτός αγοράς και νιώθουμε άνετα με αυτό. Αν έρθει ο καιρός να μας “βάλει” μέσα στην αγορά, το “απόλυτο σύστημα”, θα μπούμε. Έως τότε αναμένουμε, προσέχουμε και …φοράμε τη “ζώνη” μας.

 

Καλή σας μέρα. Θα επανέλθουμε εντός της ημέρας.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text