Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατά σήμερα (Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022) με επιτυχία τα ικανοποιητικά κέρδη +5% από τον πυθμένα των 790 μονάδων

Ο ΓΔ κρατά σήμερα (Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022) με επιτυχία τα ικανοποιητικά κέρδη +5% από τον πυθμένα των 790 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά ξεκίνησε το πρωί άσχημα (-1,80% ο ΓΔ λίγο μετά το άνοιγμα) αλλά σύντομα αντέδρασε ανοδικά και τώρα (3.50 μμ) ο ΓΔ βρίσκεται περίπου στο 0% (δηλ στο χθεσινό κλείσιμο των 830 μονάδων. Ο τζίρος κινείται σε μέτρια για την εποχή επίπεδα (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες εμφανίζουν παρόμοια εικόνα με του ΓΔ, δηλαδή, άνοιγμα χαμηλά – τρέχον ψηλά και διατήρηση των κερδών της 10ήμερης ανοδικής αντίδρασης.

Τα γραφήματα λοιπόν δείχνουν ότι παρά τις εντεινόμενες ρωσικές επιθέσεις κατά της γείτονας χώρας, οι διεθνείς αγορές διατηρούν τις ελπίδες τους για ειρήνευση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% μετρητά ΤΧ  δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Σήμερα δεν έχουμε ιδιαίτερα συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές. Η σχέση ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι 1 / 2 αλλά τρεις μετοχές, οι ΕΛΧΑ, ΒΙΟ και ΤΕΝΕΡΓ σημειώνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μικρής εμπορευσιμότητας, τις ΑΤΤΙΚΑ και ΒΥΤΕ, που σημειώνουν πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θα ήταν η ΕΛΧΑ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο +6% με μεγάλους όγκους 250 χιλ τεμαχίων, αν δεν βρισκόταν σε καθοδική τάση. Η ΕΛΧΑ θα γίνει ενδιαφέρουσα για τους trend followers αν ξεπεράσει τα 2 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,8).

Μεγαλύτερο διαγραμματικό ενδιαφέρον από της ΕΛΧΑ έχει η ΤΕΝΕΡΓΑ, η μοναδική μετοχή  που σημειώνει και σήμερα νέο υψηλό έτους με πολύ καλό όγκο 180 χιλ τεμαχίων.

Εκτός από την ΤΕΝΕΡΓ, σε ανοδική τάση, αλλά όχι σε νέα υψηλά,  βρίσκονται οι ΣΕΝΕΡ, ΕΛΠΕ, ΠΕΤΡΟ και ΕΠΣΙΛ, όλες υποψήφιες για «μετοχές του α’ τριμήνου 2022» που πιθανόν να συνεχίσουν και στο 2ο και 3ο και 4ο τρίμηνο.

Υπερπωλημένες μετοχές. Με χθεσινά κλεισίματα είναι οι, ΕΕΕ -40% από το υψηλό τριμήνου, ΠΛΑΘ -28%, ΑΛΦΑ -27%, ΑΒΑΞ -25%, ΕΤΕ -25%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την  ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text