Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 239 | Αποτελέσματα 2021: Πίνακας Βελτίωσης/Επιδείνωσης

Αποτελέσματα 2021: Πίνακας Βελτίωσης/Επιδείνωσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αποτελέσματα 2021: Πίνακας Βελτίωσης/Επιδείνωσης

 

 

Στον πίνακα βελτίωσης/επιδείνωσης που καθιερώσαμε από πέρυσι, καταγράφουμε την εξέλιξη της κατεύθυνσης επτά (7) βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών και σχέσεων, οι οποίες κατορθώνουν να δώσουν -με μεγάλη συντομία και με ικανοποιητική αντικειμενικότητα και επιτυχία- την ποιότητα της εξέλιξης της γενικότερης κατάστασης της εταιρίας.

Τα μεγέθη και οι χρηματοοικονομικές σχέσεις προκύπτουν από τα μεγέθη της χρήσης 2021 σε σύγκριση με τα μεγέθη του 2020.

Παράλληλα, με τη χρήση του συνδέσμου που βρίσκεται επί του ονόματος (κωδικού ΟΑΣΗΣ) της κάθε εταιρίας, μπορείτε να διαβάσατε πιο αναλυτικά στοιχεία, είτε από αυτά που εμείς επεξεργαζόμαστε, είτε απ’ ευθείας από τις λογιστικές καταστάσεις των εταιριών, τις οποίες επίσης συμπεριλαμβάνουμε με συνδέσμους.

Στον πίνακα δεν συμπεριλαμβάνονται τα μεγέθη των τραπεζών καθώς και της Lamda Development, καθώς δεν έχει δημοσιεύσει την οικονομικής της έκθεση και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για την συμπλήρωση του πίνακα.

 

Η αξιολόγηση γίνεται με τη χρήση δύο χρωμάτων, “πράσινο” για τη βελτίωση και “κόκκινο” για την επιδείνωση. Σημειώνουμε ότι ο χαρακτηρισμός είναι “απόλυτος”, δηλαδή, ακόμη και αν υπάρχει μία ελάχιστη βελτίωση ή επιδείνωση, το στοιχείο αναγκαστικά χρωματίζεται με το αντίστοιχο χρώμα.

 

Από τις 44 που εμφανίζονται στον πίνακα, οι 43 κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι, 28 κατέγραψαν αύξηση στο μικτό περιθώριο κέρδους, 34 μείωσαν τις δαπάνες λειτουργίας ως ποσοστό των πωλήσεων, 33 μείωσαν τα χρηματοοικονομικά έξοδα ως ποσοστό των πωλήσεων, 30 αύξησαν το περιθώριο EBITDA, 33 αύξησαν το καθαρό περιθώριο κέρδους, 13 μείωσαν τις συνολικές υποχρεώσεις ως απόλυτο μέγεθος και 22 μείωσαν τις υποχρεώσεις ως ποσοστό του παθητικού.

 

Προσοχή! Επαναλαμβάνουμε ότι, για την πλήρη και ορθότερη αξιολόγηση μίας εταιρίας, ο αναγνώστης - επενδυτής, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις  πλήρεις οικονομικές καταστάσεις της κάθε εταιρίας, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μετοχών τους.

 

Δείτε τον πίνακα σε περιβάλλον excel, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: