Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Δεύτερη μέρα ήπιας διόρθωσης του ΓΔ είναι η σημερινή (Παρ, 18/3/2021) μετά την ισχυρή ανοδική αντίδραση +10% των μέσων Μαρτίου

Δεύτερη μέρα ήπιας διόρθωσης του ΓΔ είναι η σημερινή (Παρ, 18/3/2021) μετά την ισχυρή ανοδική αντίδραση +10% των μέσων Μαρτίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε η σημερινή διόρθωση της αγοράς μας ανησυχεί καθόσον το μέγεθος της μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινής πτώσης του ΓΔ είναι μικρή, -0,30% (στις 859 μονάδες) και με μειούμενους τζίρους.

Θα ανησυχήσουμε αν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης (από τις 790 στις 872 μονάδες) κλείνοντας κάτω των 830 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 830 μονάδες, εμείς θα πιτεύουμε ότι έχουμε δει τα χαμηλά της τρέχουσας κρίσης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 87% με μετοχές και 13% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή οι πτωτικές μετοχές ισαριθμούν των ανοδικών ενώ 2 μετοχές, οι ΒΙΟΣΚ και ΚΕΚΡΟΨ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΠΛΑΙΣ, ΜΟΗ, ΑΒΑΞ, και ΣΕΝΕΡ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι η ΒΙΟΣΚ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +6,20% με μεγάλους όγκους, κοντά στις 300 χιλ τεμάχια, αλλά σε θέση αρκετά μακριά (-10%) από το υψηλό τριμήνου το οποίο η τιμή τη μετοχής θα πρέπει να πλησιάσει αρκετά για να αποκτήσει το ενδιαφέρον των trend followers.

Ολες οι μετοχές, που σημειώνουν σήμερα αξιοπρόσεκτες ανόδους άνω του +1%, βρίσκονται μακριά από τους στροφείς τους – υψηλά τριμήνου, που σημαίνει ότι απλά αντιδρούν ανοδικά από τα χαμηλά που βρέθηκαν λόγω της πρόσφατης καθίζησης.

Κοντά σε στροφείς και υψηλά τριμήνου, και  σε απόσταση μικρότερη του 5% επί της τιμής από το υψηλό κλείσιμο τριμήνου, βρίσκονται μόνον οι, ΕΛΠΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΚΟΥΕΣ, ΕΠΣΙΛ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ.

Απορία μας εγείρει η ΣΕΝΕΡ που σημειώνει διήμερη πτώση -10% από το προχθεσινό κλείσιμο, και μάλιστα με μεγάλους όγκους.

Ο ΔΤΡ μετά από το πρόσφατο ράλι +21% σημειώνει διήμερη διόρθωση μόνον -3% από το προχθεσινό υψηλό που σημαίνει ότι οι τράπεζες έχουν μεγάλη «εξωτερική σχετική ισχύ», (ένας δείκτης που φανερώνει τις πιο δυναμικές μετοχές της εποχής).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, περίπου την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text