Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022) να παγιώσει τα μεγάλα κέρδη +10% της πρόσφατης ανοδικής αντίδρασης

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022) να παγιώσει τα μεγάλα κέρδη +10% της πρόσφατης ανοδικής αντίδρασης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την μέχρι τούδε (3.55 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,20% στις 863 μονάδες) σταθεροποιεί την θέση του λίγο κάτω από την μέση τιμή των 875 μονάδων της μεγάλης διόρθωσης (-19%) του τέλους Φεβρουαρίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι σημερινοί μικροί τζίροι (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) φανερώνουν στάση αναμονής των επενδυτών.

Ας σκεφτούμε με την λογική των retracements :  Αν ο ΓΔ καταφέρει και ανακτήσει το μισό της αναφερθείσας μεγάλης διόρθωσης κλείνοντας άνω των 875 μονάδων, τότε θα έχουμε ελπίδες για την υπέρβαση της τρέχουσας γεωπολιτικής κρίσης. Αντίθετα, αν ο ΓΔ χάσει το μισό της πρόσφατης ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 830 μονάδων, τότε πιθανόν να έχουμε πρόβλημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ισαριθμούν των καθοδικών ενώ δύο μετοχές, οι ΜΟΤΟ και ΜΟΗ, πετυχαίνουν ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΚΟΥΕΣ και ΙΑΤΡ, που χάνουν λίγο περισσότερο από -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Μετά δυσκολίας θεωρούμε την ΜΟΤΟ που κερδίζει μεν +4% πλησιάζοντας αγοραστικό στροφέα, αλλά με μέτριο όγκο 50 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Η ΜΟΗ όπως και αρκετές μετοχές με αξιοσημείωτη άνοδο άνω του +2%, απλά αντιδρούν ανοδικά από σχετικά χαμηλά επίπεδα και πολύ χαμηλότερα από τον αγοραστικό στροφέα – Υψηλό τριμήνου.

Οι μόνες μετοχές που πλησιάζουν τους στροφείς τους είναι οι, ΜΟΤΟ   με στροφέα τα 2,4 ευρώ, ΠΕΤΡΟ 8,4 και ΕΛΠΕ με στροφέα τα 7,2 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

ΥΓ : Αυτή τη στιγμή, 4.05 μμ, μετά τον έλεγχο του ανωτέρω ρεπόρτου, ο ΓΔ διορθώνει απότομα στις 860 μονάδες (-0,30%). Δεν ανησυχούμε γιατί βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τον άξονα των 830 μονάδων.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text