Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022) για 4η μέρα στα επίπεδα των 860 – 865 μονάδων

Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022) για 4η μέρα στα επίπεδα των 860 – 865 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι άσχημη η σημερινή συνεδρίαση με την έννοια ότι ο ΓΔ (+0,40%, στις 862 μονάδες, στις 4.00 μμ) παγιώνει τα μεγάλα +10% κέρδη της ανοδικής αντίδρασης των μέσων Μαρτίου αρνούμενος να διορθώσει όπως θα μπορούσε να κάνει.

Η σημερινή συνεδρίαση λόγω της μικρής μεταβολής του ΓΔ σε συνδυασμό με τους μικρούς τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), μπορεί να χαρακτηριστεί σαν «αναμονής», όπως αναμονή σημειώνεται και στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας. Οι διαγραμματικές φάσεις αναμονής συνήθως ακολουθούνται από ισχυρή μεταβολή στις τιμές, ανοδική ή καθοδική, δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ της μέσης τιμής τριμήνου των 875 μονάδων και της μέσης τιμής 15νθημέρου των 830 μονάδων, εμείς θα απέχουμε πράξεων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ο ανοδικές μετοχές  αυτή τη στιγμή υπερτερούν οριακά σε αριθμό των καθοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΒΥΤΕ, ΕΠΣΙΛ, ΙΝΤΚ, ΟΛΥΜΠ και ΠΡΟΦ,  σημειώνουν μεγάλες ανόδους  άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΦΡΙΓΟ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα. Η μόνη που κάπως ξεχωρίζει είναι η ΕΠΣΙΛ που τείνει να διασπάσει ανοδικά τον ευδιάκριτο στροφέα των 5,64 ευρώ.

Όλες οι άλλες μετοχές που σημειώνουν αξιόλογες ανόδους άνω του +1,50%, απλά αντιδρούν ανοδικά από τα χαμηλά επίπεδα έως μέσα επίπεδα τριμήνου που βρέθηκαν λόγω της ουκρανικής κρίσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή μετοχές που να είναι διαγραμματικά ελκυστικές για αγορές από trend followers επενδυτές (αφού η γενική τάση παραμένει πτωτική και μόνον αν ο ΓΔ επανέλθει πάνω από τις 900 μονάδες θα αποκατασταθεί η ανοδική τάση).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text