Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Θετικό άνοιγμα σε Ευρώπη και Αθήνα - Οι καμπύλες επιτοκίων προβληματίζουν διεθνώς

Θετικό άνοιγμα σε Ευρώπη και Αθήνα - Οι καμπύλες επιτοκίων προβληματίζουν διεθνώς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θετικό άνοιγμα σε Ευρώπη και Αθήνα - Οι καμπύλες επιτοκίων προβληματίζουν διεθνώς

Θετικά άνοιξε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, “παρασυρμένη” από το θετικό κλείσιμο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αγορών κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ημέρα που η δική μας αγορά ήταν κλειστή (αργία 25ης Μαρτίου), αλλά και από το ανοδικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών σήμερα.

 

Σήμερα, υπάρχουν δύο θετικές εξελίξεις, σε διεθνές τουλάχιστον επίπεδο: α) Η πτώση της τιμής του πετρελαίου, στα 113 δολάρια. Βέβαια, παρά την πτώση του, το επίπεδο αυτό παραμένει απαγορευτικό για την ορθή λειτουργία των οικονομιών. β) Η έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στην Κωνσταντινούπολη. Από την πλευρά μας, με βάση όσα γνωρίζουμε για το θέμα, δεν αναμένουμε κάτι θεαματικό, από τις συνομιλίες αυτές, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση.

 

Παραμένουμε σκεπτικοί και όχι αισιόδοξοι για την πορεία των αγορών. Τις τελευταίες μέρες, λαμβάνει μεγάλη έκταση στον διεθνή τύπο, το θέμα των καμπυλών των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, που είχαμε θίξει σε σχόλιό μας κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυριανό σχόλιό μας, θα αναλύσουμε περισσότερο τί ακριβώς σημαίνουν αυτές οι καμπύλες, όμως η ουσία είναι ότι, οι διεθνείς αγορές έχουν αρχίσει και ανησυχούν, αφού η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε πιο επιθετικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, κάτι που, με τη σειρά του, θα επιδράσει και στην πολιτική της ΕΚΤ.

 

Στην ελληνική αγορά, την κατάσταση σώζουν οι τράπεζες, οι οποίες, εισέρχονται σε θετική φάση του μακροχρόνιου κύκλου τους. Όμως, είναι αμφίβολο εάν, σ’ αυτή τη διεθνή αναστάτωση, θα μπορέσει να περισωθεί η ελληνική αγορά.

 

Παραμένουμε εκτός αγοράς, έως ότου υπάρξει, εάν υπάρξει, σήμα εισόδου. Η προτίμησή μας είναι να μην υπάρξει ακόμή σήμα εισόδου από το απόλυτο σύστημα, όμως, όπως κάνουμε πάντα, θα ακολουθήσουμε ό,τι μας “δείξει” το σύστημα.

 

Νεότερο και περισσότερο εκτεταμμένο σχόλιο θα υπάρξει νωρίς αύριο το πρωί (γύρω στις 10:00 πμ).

 

Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text