Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η σημερινή αβεβαιότητα στις αγορές - Πράξεις χαρτοφυλακίου, σε περίπτωση “σήματος εισόδου”

Η σημερινή αβεβαιότητα στις αγορές - Πράξεις χαρτοφυλακίου, σε περίπτωση “σήματος εισόδου”

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά, κυριαρχείται σήμερα από μία μεγάλη αβεβαιότητα και από αντικρουόμενα μηνύματα και από αντικρουόμενες εξελίξεις. Και το φαινόμενο αυτό, δεν είναι μόνον ελληνικό. Η ίδια αβεβαιότητα συναντάται παντού. Αυτό, προκαλεί ερωτηματικά ή και έκπληξη για την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών.

Τί προσδοκούν οι αγορές; Γιατί αντιδρούν ανοδικά; Πρόκειται για αισιοδοξία ότι, η παγκόσμια οικονομία, θα ξεπεράσει γρήγορα και εύκολα τα μεγάλα σημερινά προβλήματα, πρόκειται για αποτέλεσμα και επίδραση της μεγάλης ρευστότητας που εξακολουθεί να υπάρχει στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα -ως αποτέλεσμα των νομισματικών πολιτικών των προηγούμενων ετών, ή απλά είναι μία κατάσταση “άγνοιας κινδύνου”, που, φυσιολογικά υφίσταται, μετά από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια και σε ένταση, φάση ανόδου των χρηματιστηριακών αγορών;

 

Σε κάποια στιγμή στο μέλλον (εκτιμούμε αρκετά σύντομα), η απάντηση θα υπάρξει. Το ζήτημα είναι τί καλούμαστε να κάνουμε εμείς, μέχρι τότε.

Είναι ένα ερώτημα που προσπαθούμε να ερευνήσουμε και να απαντήσουμε, αρκετό καιρό τώρα.

Η αρχή της συντηρητικότητας λέει ότι, σε τέτοιες στιγμές αβεβαιότητας, το “φρόνιμο” είναι να απέχει κάποιος από τις αγορές, μέχρις ότου διαπιστωθεί -με υψηλό βαθμό βεβαιότητας- η ύπαρξη κάποιας τάσης.

Από την άλλη πλευρά, ή καλύτερα, από τη δική μας πλευρά, είμαστε δεσμευμένοι να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο σύστημα συναλλαγών.

 

Είναι όμως τα σήματα ενός συστήματος συναλλαγών κάτι ως “πανάκεια” απέναντι στην αβεβαιότητα που, συχνά, υφίσταται στις αγορές;

Ένα σύστημα συναλλαγών, απέχει πολύ από το να θεωρείται ως “πανάκεια”. Όμως, είναι ένα μέσο καταπολέμησης της αβεβαιότητας και της αδράνειας (ή της “νέκρωσης”) που αυτή προκαλεί στον επενδυτή. Για την ακρίβεια, ένα σύστημα συναλλαγών, είναι ένα επενδυτικό εργαλείο μέσα στο χρόνο.

Γνωρίζουμε ότι τα συστήματα κάνουν συχνά λάθη -αν δεν έκαναν λάθη, θα αυτοκαταργούνταν αφού θα τα ακολουθούσαν όλοι και συνεπώς, αφού θα τα ακολουθούσαν όλοι, θα αδρανοποιούνταν. Το ερώτημα συνεπώς είναι εάν δεχόμαστε να χρησιμοποιούμε, με εμπιστοσύνη, ένα σύστημα συναλλαγών, το οποίο γνωρίζουμε ότι μπορεί να υποπέσει σε λάθη, αλλά που επίσης γνωρίζουμε ότι, χρησιμοποιούμενο -το σύστημα αυτό- μέσα σε ένα ευρύ χρονικό διάστημα, όχι μόνον μας απαλλάσει από την αδράνεια που προκαλεί η αβεβαιότητα, αλλά και που παράλληλα μας οδηγεί σε υψηλή κερδοφορία.

 

Το “κλειδί” για την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι η συχνότητα και το μέγεθος των λαθών, σε σύγκριση με τη συχνότητα και το μέγεθος των επιτυχιών, ενός συστήματος.

 

Μέσα από την εξέταση των στατιστικών των διαφόρων παραλλαγών του “απόλυτου συστήματος” (εδώ), αντιλαμβανόμαστε ότι, το παρελθόν, είναι σαφώς υπέρ της χρήσης του συστήματος. Ήδη, παρά το γεγονός ότι, την 24/2/2022, το εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο ρευστοποίησε τις θέσεις του όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 888,31 μονάδες, η απόδοση που, μέχρι σήμερα, διατηρεί (από την 26/2/2019) είναι +74,46%, έναντι +30,10%, του Γενικού Δείκτη.

 

Όπως αναφέραμε και χθες, είναι αρκετά πιθανό, σήμερα να υπάρξει σήμα εισόδου στην αγορά. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο ΓΔ να κλείσει πάνω από τις 897 μονάδες. Στην περίπτωση που τελικά υπάρξει σήμα εισόδου, θα προχωρήσουμε σε αγορά, σε τιμή κλεισίματος, των παρακάτω μετοχών:

σε τιμές κλεισίματος, τις παρακάτω μετοχές:

ΑΣ-1: ΑΛΜΥ - ΑΛΦΑ - ΕΤΕ - ΦΡΛΚ

ΑΣ-2: ΑΛΦΑ - ΕΤΕ - ΜΟΤΟ - ΦΡΛΚ

 

Το γιατί ενεργοποιούμε δύο χαρτοφυλάκια, το έχουμε εξηγήσει στο σχόλιο της 30/3/2022 (εδώ).

 

Σε περίπτωση που η αγορά κινηθεί ανοδικά, ώστε να είναι πιθανό να υπάρξει σήμα εισόδου κατά τη σημερινή συνεδρίαση, θα υπάρξει νεότερη δημοσίευση -και αποστολή της με email, μεταξύ 1:00 και 2:00 μμ. Επίσης, αργότερα μέσα στην ημέρα, θα δημοσιευθούν προβλέψεις για την πορεία των οικονομικών μεγεθών, των εταιριών αυτών.

 

Καλή σας μέρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text