Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Shell: Διαγράφει περιουσιακά στοιχεία έως και 5 δισ. μετά την έξοδο από τη Ρωσία

Shell: Διαγράφει περιουσιακά στοιχεία έως και 5 δισ. μετά την έξοδο από τη Ρωσία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Shell: Διαγράφει περιουσιακά στοιχεία έως και 5 δισ. μετά την έξοδο από τη Ρωσία

Η Shell ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει μεταξύ 4 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αξία των περιουσιακών της στοιχείων μετά την αποχώρησή της από τη Ρωσία μετά την άνευ προηγουμένου εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της Πέμπτης προσφέρει μια πρώτη ματιά στις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις για τις δυτικές μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες από την έξοδο από τη Ρωσία.

«Για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2022, ο μεταφορικός αντίκτυπος από την απομείωση των μακροπρόθεσμων περιουσιακών στοιχείων και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις (π.χ. διαγραφές εισπρακτέων, αναμενόμενες πιστωτικές ζημίες και επαχθή συμβόλαια) που σχετίζονται με δραστηριότητες στη Ρωσία αναμένεται να είναι 4 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε η Shell σε δήλωση την Πέμπτη.

«Αυτές οι χρεώσεις αναμένεται να προσδιοριστούν και επομένως δε θα επηρεάσουν τα Προσαρμοσμένα Κέρδη».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αντίκτυπο των συνεχιζόμενων εξελίξεων στην Ουκρανία θα παρουσιαστούν στην έκθεση κερδών πρώτου τριμήνου της Shell στις 5 Μαΐου, ανέφερε η εταιρεία.

Η Shell αναγκάστηκε να απολογηθεί στις 8 Μαρτίου για την αγορά μιας παρτίδας ρωσικού πετρελαίου με μεγάλη έκπτωση δύο εβδομάδες μετά τη ρωσική εισβολή. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη συμμετοχή της σε όλους τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Η εταιρεία είπε ότι δε θα αγοράζει πλέον ρωσικό αργό πετρέλαιο και θα κλείσει τα πρατήρια καυσίμων, τα αεροπορικά καύσιμα και τα λιπαντικά της στη Ρωσία. Η εταιρεία είχε ήδη δεσμευτεί να αποχωρήσει από τις κοινοπραξίες της με τον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom και τις συνδεδεμένες οντότητες της.

 

Πηγή:Liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text