Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Επανείσοδος στην αγορά - Η αποφυγή του κινδύνου, βασική προτεραιότητα του "απόλυτου συστήματος"

Επανείσοδος στην αγορά - Η αποφυγή του κινδύνου, βασική προτεραιότητα του "απόλυτου συστήματος"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στις αγορές, σπάνια η ίδια αντίδραση επαναλαμβάνεται δύο φορές.

Τί εννοούμε με αυτό;

Λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, οι αγορές κινήθηκαν αρκετά χαμηλά. Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, στις 8/3/2022, έκλεισε στις 789,66 μονάδες. Την ίδια μέρα, καταγράφηκε το χαμηλότερο σημείο της περιόδου, στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Την ημέρα εκείνη, το πετρέλαιο (Brent) βρέθηκε στα 133 δολάρια, η τιμή του φυσικού αερίου σε διπλάσιο επίπεδο απ’ ότι είναι σήμερα και γενικά, μέσα από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις (πυρηνικές) απειλές της Ρωσίας, φάνηκε ωσάν να μην υπάρχει αύριο.

Όμως, το “αύριο” ήρθε, ξεπεράστηκε, έγινε “χθες”, “προχθές” και η γη συνέχισε να γυρίζει και η διεθνής κοινότητα να συνεχίζει τη λειτουργία της.

Οι αγορές ξεχνούν και προσαρμόζονται γρήγορα. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την πανδημία, κάτι αντίστοιχο γίνεται σε όλες τις κρίσεις.

Για τις αγορές, ο πόλεμος τελείωσε στις 8 Μαρτίου. Θα πρέπει να συμβεί κάτι εξαιρετικά τρομερό και αρνητικό για να επανέλθουν στα επίπεδα εκείνης της ημέρας.

 

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, άλλης μορφής στη διεθνή οικονομία. Σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό, είναι γνωστά. Από την πλευρά μας, ανησυχούμε. Όμως, δε μετράει τί σκεφτόμαστε και τί εκτιμούμε εμείς, αλλά τί σκέφτεται και τί εκτιμά η πλειοψηφία των επενδυτών, σ’ αυτή την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

 

Η έξοδος της 24/2/2022, πέτυχε το σκοπό της. Περιέσωσε το κεφάλαιό μας. Ουδείς γνώριζε τί θα γινόταν. Και όταν οι αγορές έφτασαν στα χαμηλά επίπεδα της 8ης Μαρτίου, δε μας ενδιέφερε και πολύ.

Ο “αγώνας” μέσα από ένα σύστημα συναλλαγών, είναι να υπάρχουν κέρδη, μέσα από την ενασχόληση ενός επενδυτή με το Χρηματιστήριο.

Στο δικό μας σύστημα συναλλαγών, ο “αγώνας” δεν περιορίζεται μόνον στα κέρδη, αλλά στο πώς μπορούν αυτά να επιτευχθούν, με ασφάλεια και με εξαιρετικά μειωμένες πιθανότητες απωλειών.

 

Θα ήταν καλό να μας “έβαζε” το σύστημα στην αγορά, σε χαμηλότερο επίπεδο. Όμως, οι ισορροπίες του τελευταίου έτους ήταν έτσι διαμορφωμένες, και τελικά, δεν το επέτρεψε. Δεν πειράζει. Ξέρουμε ότι οι μικρές ζημιές είναι μέρος του “παιχνιδιού”.

 

Σήμερα επανατοποθετηθήκαμε στην αγορά. Έστω και με τις αμφισβητήσεις που, επί μέρες εκφράζουμε. Ελπίζουμε, να έχουμε υπερβάλλει με τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις μας. Ο χρόνος θα το δείξει.

 

Προς το παρόν, το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών (αυτό αρχίζει και μας ενδιαφέρει τώρα) βρίσκεται μεταξύ των 825 και 840 μονάδων. Είναι δηλαδή, αρκετά μακριά. Στο εξής, θα το παρακολουθούμε τακτικά.

 

Σε ένα από τα άρθρα που θα δημοσιευθούν αύριο και την Κυριακή, θα υπάρξει ο “αριθμητικός” απολογισμός των δύο τελευταίων κινήσεων του χαρτοφυλακίου (έξοδος της 24/2/2022 και σημερινή είσοδος).

 

Τα πρώτα άρθρα των προδημοσιεύσεων, θα “ανέβουν” αύριο το πρωί.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text