Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 239 | BYTE COMPUTER - Αυξάνεται η συνεισφορά του δημόσιου τομέα στα έσοδα της BYTE

BYTE COMPUTER - Αυξάνεται η συνεισφορά του δημόσιου τομέα στα έσοδα της BYTE

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
BYTE COMPUTER - Αυξάνεται η συνεισφορά του δημόσιου τομέα στα έσοδα της BYTE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BYTE COMPUTER

 

Αυξάνεται η συνεισφορά του δημόσιου τομέα στα έσοδα της BYTE

 

Ικανοποιητικές επιδόσεις, πέτυχε ο Όμιλος BYTE, το 2021, παρουσιάζοντας βελτιωμένο κύκλο εργασιών, σχεδόν διπλάσια κέρδη σε σχέση με το 2020 και θετικό καθαρό δανεισμό ύψους € 3 εκατομμυρίων.

Η αύξηση των πωλήσεων, σε συνδυασμό με τη σημαντική βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους και τη μείωση των δαπανών λειτουργίας, ως ποσοστό επί των πωλήσεων, οδήγησαν στην αύξηση του EBITDA και συνεπακόλουθα, στην αύξηση των καθαρών κερδών.


Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών έφτασε τα € 39,8 εκατομμύρια, έναντι € 31,7 εκατ. το 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 25,9%. Η αύξηση των πωλήσεων, οφείλεται κυρίως στην ωρίμανση των υλοποιηθέντων, εντός της χρήσης, έργων καθώς και στην διεύρυνση του πελατολογίου, του Ομίλου. Οι δαπάνες λειτουργίας, αυξήθηκαν ήπια, λόγω της αύξηση των αμοιβών και παροχών προς τρίτους και τα χρηματοοικονομικά έξοδα υποχώρησαν, γεγονός που οφείλεται στην μείωση του συνολικού δανεισμού.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η καθαρή κερδοφορία, διαμορφώθηκε στα € 3,1 εκατομμύρια, έναντι € 1,7 εκατ. το 2020, πετυχαίνοντας αύξηση 87,6% και καθαρό περιθώριο κέρδους στο 7,81%, που είναι και το υψηλότερο της τελευταίας εξαετίας. Το μέρισμα που θα διανεμηθεί φέτος, θα είναι € 0,1 ανά μετοχή.

Όσον αφορά το θετικό καθαρό ταμείο, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου, ανήλθαν στα € 8,5 εκατομμύρια και οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις, έφτασαν τα € 5,5 εκατ. με αποτέλεσμα να προκύπτει θετικό καθαρό ταμείο € 3 εκατομμυρίων.


Η αρχική πρόβλεψη, της διοίκησης, για το 2022, είναι ότι ο Όμιλος αναμένεται να διατηρήσει και να ενισχύσει την κερδοφόρα πορεία του 2021, μέσω των ήδη εκτελούμενων έργων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και εκείνων που έχει αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβει μέσα στο 2022.

Εντός του 2022, αναμένεται να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συνεισφορά του δημοσίου τομέα στα έσοδα του Ομίλου, καθώς έχουν ήδη κατακυρωθεί έργα, εντός του 2021, τα οποία συμβασιοποιήθηκαν το 2022 και πρόκειται να εκτελεστούν το 2022. Σύμφωνα, με τα όσα δημοσίευσε, ο Όμιλος, μέχρι στιγμής γίνεται αναφορά σε 5 έργα, συνολικού προϋπολογισμού € 6 εκατομμυρίων. Δείτε σελ. 42 της οικονομικής έκθεσης.

Σταθερή επιδίωξη του Ομίλου, είναι η περεταίρω ανάπτυξη των πωλήσεων σε υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες συγκαταλέγονται μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρίες τηλεπικοινωνιών, μεγάλες και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, πολυεθνικοί οργανισμοί, αλλά και σημαντικοί φορείς του δημοσίου τομέα

Επίσης, στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου μέσω των νέων δυνατοτήτων και ευκαιριών του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ευρυζωνικού δικτύου, καθώς στην επέκταση των δραστηριοτήτων του και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.


Το περιβάλλον που ξεδιπλώνεται, για τον Όμιλο είναι ιδιαίτερα θετικό και αναμένεται να διαρκέσει για μια σειρά ετών, όσον αφορά των εκσυγχρονισμό των διαδικασιών λειτουργίας κρατικών φορέων και εταιριών μεγάλου και μεσαίου μεγέθους, μέσω πληροφοριακών συστημάτων.


Οι εκτιμήσεις που είχαμε διατυπώσει για τα μεγέθη της εταιρίας κατά το 2021 (πωλήσεις € 41,0 και κέρδη μ.φ. € 2,85 εκατομμύρια), πλησίασαν ικανοποιητικά τα οριστικά, δημοσιευθέντα, μεγέθη.
Για τη χρήση 2022, εκτιμούμε ότι, οι πωλήσεις θα υπερβούν τα € 46 εκατομμύρια, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, θα σημειώσουν αύξηση κατά 9% έως 10%, φτάνοντας στα € 3,45 εκατομμύρια.

 

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ, την οικονομική έκθεση εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text