Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Δευτ, 11/4/2022) την ανοδική του πορεία καθαρά πάνω από τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Δευτ, 11/4/2022) την ανοδική του πορεία καθαρά πάνω από τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική έκπληξη μας δίνει σήμερα το ΧΑ καθώς ο ΓΔ σημειώνει νέο υψηλό 20 ημερών αρκετά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων (στις 916 μονάδες, στις 4.25 μμ) ενώ την ίδιαν ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν κατά μέσον όρο μέτρια πτώση χωρίς να χάνουν την μεσοβραχυχρόνια ανοδική τους τάση.

Ωστόσο, η ελληνική αγορά είναι υπεραγορασμένη με τον ΓΔ να κινείται σε επίπεδα +11% πάνω από το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών ή +16% από τον πυθμένα – χαμηλό 6 εβδομάδων των 790 μονάδων της 8ης Μαρτίου.

Λόγω της μεγάλης διακυμανσιμότητας της αγοράς, εμείς ανεβάζουμε το συστημικό stop loss μας στις 877 μονάδες (πυθμένας Τ του γραφήματος). Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 877 μονάδες, εμείς θα θεωρούμε την μεσοπρόθεσμο τάση σαν ανοδική και θα διατηρούμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 96% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των 60 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ 7 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΟΛΠ. ΙΝΚΑΤ, ΜΠΕΛΑ, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΤΚΑ, ΙΚΤΙΝ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ασταθή ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας ¨Θεωρούμε την ΙΝΚΑΤ που δίνει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης με μεγάλη σημερινή άνοδο +4,40% και μεγάλους όγκους 130 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Παρόμοια σήματα αγορών σαν της ΙΝΚΑΤ δίνουν οι ΟΛΠ και ΜΠΕΛΑ. Εμείς δεν θα προχωρήσουμε σε αγορές αυτών των μετοχών διότι δεν έχουμε παρά ελάχιστα μετρητά και κυρίως, διότι η αγορά είναι υπεραγορασμένη.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΠΣΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ.

Η ΕΤΕ στο τρέχον recovery rally όπως και στο Γεναριάτικο ράλι είναι η leader των τραπεζών. Με την σημερινή μέτρια άνοδο +1,30%, πλησιάζει το υψηλό έτους των 3,75 ευρώ (τρέχον 3,63).

Διανομές παρατηρούμε σε ΚΟΥΕΣ, σήμερα και γενικά κατά το τελευταίο 30ήμερο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text