Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γερμανία: Υποχώρησε ξανά ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW

Γερμανία: Υποχώρησε ξανά ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανία: Υποχώρησε ξανά ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW

Οι οικονομικές προσδοκίες στη Γερμανία μειώθηκαν ξανά τον Απρίλιο, καθώς οι εμπειρογνώμονες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και υποθέτουν ότι θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, ανέφερε το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε στις -41 μονάδες τον Απρίλιο από τις 39,3 μονάδες τον Μάρτιο, υψηλότερα από τις -50 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η πτώση στις πληθωριστικές προσδοκίες δίνει κάποια αιτία για ελπίδα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Achim Wambach.

"Ωστόσο, η προοπτική του στασιμοπληθωρισμού για το επόμενο εξάμηνο, παραμένει”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι απόψεις για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη Γερμανία επιδεινώθηκαν επίσης, με τον δείκτη να υποχωρεί στις -30,8 μονάδες τον Απρίλιο από τις -21,4 μονάδες τον Μάρτιο, τόνισε το ZEW.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -33 μονάδες.

"Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο δείκτης έχει καταγράψει πτώση από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία”, ανέφερε το ZEW.

Οι προσδοκίες και εκτιμήσεις για την οικονομική κατάσταση είναι επί του παρόντος παρόμοιες με εκείνες στην αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text