Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέο υψηλό 6 εβδομάδων πάνω από τις 900 μονάδες πετυχαίνει σήμερα (Τρίτη, 12 Απριλίου 2022) οριακά ο ΓΔ

Νέο υψηλό 6 εβδομάδων πάνω από τις 900 μονάδες πετυχαίνει σήμερα (Τρίτη, 12 Απριλίου 2022) οριακά ο ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απρόσμενη δύναμη και ανθεκτικότητα εμφανίζει σήμερα το ΧΑ με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,40% (στις 921 μονάδες, στις 4.15 μμ) σε νέα υψηλά έτους την ώρα που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν μικρές πτώσεις σε μεσοβραχυχρόνια πλευρική διάταξη.

Η ανοδική τάση του ΓΔ έχει πλέον αποκατασταθεί με τις πιθανότητες υπέρ της συνέχισης με ενδεχόμενες βέβαια ενδιάμεσες διορθώσεις.

Όμως, ο ΓΔ είναι αυτή τη στιγμή υπεραγορασμένος (+17% από τον πυθμένα αρχών Μαρτίου) χωρίς καμία ουσιαστική ενδιάμεση διόρθωση ενώ τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια χρηματιστήρια εδώ και 1-2 εβδομάδες σημειώνουν ορατή διόρθωση κατά μέσον όρο -4% από το υψηλό τέλους Μαρτίου.

Ετσι, δεν αποκλείεται να δούμε μια ουσιαστική διόρθωση μέσα στον Απρίλιο η οποία  ευχόμαστε να μην χτυπήσει το stop loss – ΧΚ20 του ΓΔ που σε λίγες μέρες θα ανέβει στις 880 μονάδες (-4% από τώρα).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο σε μερικά ανοδικά blue chips, οι περισσότερες εμπορεύσιμες μετοχές είναι πτωτικές αλλά καμία δεν χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, στις ΕΛΛΑΚΤ, ΛΑΜΔΑ και ΤΕΝΕΡΓ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων και την διαγραμματική θέση (νάναι κοντά σε αντίσταση), καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Μας εντυπωσιάζουν όμως οι,

ΛΑΜΔΑ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας για εμπορεύσιμη μετοχή, +5,50% με μεγάλους όγκους, 400 χιλ μέχρις στιγμής, απέχοντας όμως αρκετά από αγοραστικό στροφέα – ΥΚ60.

Οι νικήτριες πρώτου τριμήνου, ΕΠΣΙΛ, ΤΕΝΕΡΓΑ και ΕΛΠΕ , καθώς και η προσφάτως ανανήψασα ΜΠΕΛΑ, πετυχαίνουν και σήμερα νέα υψηλά έτους.

Η πιο ζωηρή τραπεζική μετοχή, η ΕΤΕ πλησιάζει το υψηλό έτους έχοντας σχεδόν ανακάμψει πλήρως από την μεγάλη βύθιση Μαρτίου.

Η ΙΝΚΑΤ παρά τους σημερινούς μεγάλους γι αυτήν τζίρους (κοντά στο εκατομμύριο ευρώ) σημειώνει οριακή μόνον άνοδο +0,50% μετά την χθεσινή ισχυρή ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης.

Ο ΜΥΤΙΛ πλησιάζει τον μεσοπρόθεσμο αγοραστικό του στροφέα των 15,9 ευρώ (τρέχουσα τιμή 15,85).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν  ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text