Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 239 | Η κίνηση του ΚΜΟ-200 ημερών

Η κίνηση του ΚΜΟ-200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η κίνηση του ΚΜΟ-200 ημερών

 

Κατά τους τελευταίους μήνες, ο Γενικός Δείκτης κατά κύριο λόγο, κινήθηκε μέσα σε ένα πολύ “στενό” εύρος τιμών, ανάμεσα στις 870-920 μονάδες. Λόγω της κίνησης αυτής, η καμπύλη του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών, έχει πολύ μικρή κλίση και η καθημερινή μεταβολή του, είναι -σχεδόν- ανεπαίσθητη. Πρόκειται για μία περίπτωση “οριζόντιας” κίνησης της αγοράς, χωρίς εμφανή τάση. Οι περιπτώσεις τέτοιας κίνησης της αγοράς, προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των “τασικών συστημάτων” (δηλαδή, των συστημάτων συναλλαγών τα οποία κινούνται με βάση την τάση της αγοράς - τέτοιο είναι και το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”).

Κατά τη διάρκεια τέτοιων “ατασικών” φάσεων της αγοράς, τα συστήματα συναλλαγών, συχνά παράγουν λανθασμένα σήματα πράξεων. Πρόκειται για ενδογενείς αδυναμίες των συστημάτων συναλλαγών που δε μπορούν να θεραπευτούν.

 

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ


Μετά από το “σήμα εξόδου” της 24/2/2022, στις 888,31 μονάδες και το γεγονός ότι αυτός, στη συνέχεια, δεν υποχώρησε σημαντικά, το “σύστημα” έδωσε, όπως αναμέναμε, “σήμα εισόδου”, στις 906,26 μονάδες, το οποίο και ακολουθήσαμε.

Το ζητούμενο σήμερα, είναι να υπάρξει μία σαφής τάση στην αγορά, είτε ανοδική -και να απομακρυνθεί ο Γενικός Δείκτης πέραν από τις 940 μονάδες- είτε πτωτική -και να υποχωρήσει ο Δείκτης κάτω από τις 870 μονάδες. Όσο κινείται σ’ αυτό το εύρος τιμών, ή και “στενότερο”, πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος, εμφάνισης σημάτων για πράξεις, για τις οποίες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να είναι “αποτυχημένες”.

 

Σε άρθρο μας στο site, κατά τις επόμενες μέρες, θα καταγράψουμε τους προβληματισμούς μας, πιο αναλυτικά και θα ερευνήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποφύγουμε αυτή την προβληματική φάση της αγοράς και του συστήματος.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text