Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 239 | ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ - Ανάπτυξη με μειωμένα περιθώρια κέρδους αναμένεται το 2022

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ - Ανάπτυξη με μειωμένα περιθώρια κέρδους αναμένεται το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ - Ανάπτυξη με μειωμένα περιθώρια κέρδους αναμένεται το 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

 

Ανάπτυξη με μειωμένα περιθώρια κέρδους αναμένεται το 2022

 

Με την παραδοχή, ότι η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση, δεν θα επιβαρυνθεί περαιτέρω, η διοίκηση της Παπουτσάνης, εκτιμά ότι το 2022, θα καταγράψει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, συγκρίσιμους με αυτούς των προηγούμενων ετών. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σημειωθούν μειωμένα μικτά περιθώρια κέρδους, δεδομένου ότι τα κόστη παραγωγής (ενέργεια, τιμές πρώτων υλών), βρίσκονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.


Κατά το α΄τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις του Ομίλου, ανήλθαν στα € 14,9 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 45% σε σχέση με τις πωλήσεις του α΄ τριμήνου του 2021. Η σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών αποδίδεται στη μερική επανεκκίνηση της ξενοδοχειακής αγοράς στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, στον διπλασιασμό των πωλήσεων ειδικών σαπωνομαζών στο εξωτερικό και τέλος στην ενίσχυση των παραγωγών για τρίτους. Η αξία των εξαγωγών ανήλθε στα € 11,1 εκατ. από € 6,1 εκατ. το περσινό τρίμηνο και αποτέλεσε το 74% του κύκλου εργασιών. Διαβάστε περισσότερα, εδώ.


Κατά την ενημέρωση των αναλυτών, η διοίκηση, σχολίασε τα εξής για τις επιμέρους επιχειρηματικές δραστηριότητες: α) στην κατηγορία των επώνυμων προϊόντων (3% μείωση πωλήσεων στο α΄τρίμηνο του 2022), θα υπάρξει διεύρυνση στην γκάμα των προϊόντων της εταιρίας. Παράλλα, πραγματοποιούνται προωθητικά προγράμματα για την ενίσχυση της θέσης, της εταιρίας, στο εξωτερικό.

β) Στον ξενοδοχειακό κλάδο, τα μηνύματα, που δέχεται η διοίκηση για τον τουρισμό μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό. Η εκτίμηση είναι, ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει άλλος αρνητικός παράγοντας, θα φτάσει τα επίπεδα του 2019.

γ) Στον τομέα της σαπωνόμαζας (106% αύξηση πωλήσεων στο α΄τρίμηνο), οι πωλήσεις εξελίσσονται κανονικά και ο τομέας των συνθετικών σαπωνόμαζα, θα ξεκινήσει να συνεισφέρει επιπλέον όγκο. Παράλληλα, η εταιρία επωφελείται, από την καθυστέρηση στις μεταφορές, καθώς έχει έρθει να καλύψει ένα κομμάτι παραδόσεων στην Ευρώπη, όπου το κάλυπτε η Ινδία και η Μαλαισία.


Όσον αφορά τα κόστη, η διοίκηση μετακυλύει την αύξηση στις τελικές τιμές. Επίσης ενημέρωσε, πως κατά το 2021, τα έξοδα επιβαρύνθηκαν με κάποια εφάπαξ κόστη (περίπου € 500 χιλιάδες), καθώς λόγω της αναβάθμισης των αποθηκών της εταιρίας, έπρεπε να μεταφέρει τα αποθέματα της, σε τρίτους.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου, θα είναι μικρότερο, των € 9 εκατομμυρίων του 2021, καθώς το ήδη υπάρχων επενδυτικό πρόγραμμα βαίνει προς ολοκλήρωση και αφορά στον διπλασιασμό της δυναμικότητας του εργοστασίου της σαπωνόμαζας και στον περιορισμό του κόστους.


Ανέκαθεν είμασταν θετικοί, για την εταιρία, καθώς εμφανίζει μια σταθερή ανάπτυξη τόσο χρηματοοικονομικά όσο και χρηματιστηριακά. Η εταιρία, έχει την ικανότητα, ανά περίπου τρία χρόνια να διπλασιάζει τις πωλήσεις της, διαμορφώνοντας διαρκώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας και ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους.

Η πρώτη εκτίμηση μας για το 2022, είναι ότι οι πωλήσεις θα  φτάσουν τα € 68 εκατομμύρια και τα κέρδη μετά φόρων τα € 6,2 εκατομμύρια.


Δείτε προηγούμενο μας άρθρο για τα αποτελέσματα της εταιριας, εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text