Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 239 | CENERGY HOLDINGS - Χρονιά ορόσημο το 2021 - Υψηλό ανεκτέλεστο για το 2022

CENERGY HOLDINGS - Χρονιά ορόσημο το 2021 - Υψηλό ανεκτέλεστο για το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CENERGY HOLDINGS - Χρονιά ορόσημο το 2021 - Υψηλό ανεκτέλεστο για το 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CENERGY HOLDINGS

 

Χρονιά ορόσημο το 2021 - Υψηλό ανεκτέλεστο για το 2022

 

Το υψηλό ανεκτέλεστο ύψους € 1 εκατομμυρίου και η αναμενόμενη βελτίωση του κλάδου των σωλήνων χάλυβα, δημιουργεί προσδοκίες, ότι το 2022, θα είναι μια καλύτερη χρονιά, για τον Όμιλο Cenergy, σύμφωνα με τις επισημάνσεις της διοίκησης του Ομίλου, κατά την ενημέρωση των αναλυτών, για τα αποτελέσματα χρήσης 2021.

Το 2021, ήταν μια χρονιά ορόσημο για την Cenergy, καθώς ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε το € 1 εκατομμύριο, πετυχαίνοντας αύξηση 16% σε σχέση με πέρυσι. Παρόλα αυτά, η καθαρή κερδοφορία, σημείωσε πτώση 10,9%, σε σχέση με πέρυσι, λόγω της εφάπαξ πρόβλεψης ύψους € 12,8 εκατ. για την αναδρομική χρέωση δασμών αντιντάμπινγκ επί των εξαγωγών στις ΗΠΑ σωλήνων μεγάλης διαμέτρου.

Κατά το 2021, ο κλάδος των καλωδίων, αποτέλεσε το 78,2% του κύκλου εργασιών, από 66% το 2020 και 56,3% το 2016. Ο Όμιλος, στρατηγικά, κάθε χρόνο, μεταφέρει όλο και υψηλότερο βάρος, στον τομέα των καλωδίων, μετατρέποντας τον, στην κύρια πηγή εσόδων και κερδών του Ομίλου. Αυτό βέβαια, είναι απόλυτα λογικό, καθώς είναι ένας κλάδος με μεγάλη ζήτηση, ενώ παράλληλα Όμιλος, από την πλευρά του έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα σεβαστό μερίδιο αγοράς, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

 

Για τα σχέδια, του 2022, όσον αφορά την πολυσυζητημένη συνεργασία της Cenergy με την αμερικανική Orsted, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί επίσημα, η συνεργασία και η παραγωγή του κοινού εργοστασίου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2023 με αρχές 2024.

 

Για τον κλάδο των καλωδίων,προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να ωφελείται από τα ήδη εξασφαλισμένα έργα, αλλά και από τις νέες παραγγελίες που έχει αναλάβει. Ο τομέας υποβρυχίων καλωδίων αναμένεται να διατηρήσει την υψηλή αξιοποίηση της παραγωγικής του, δυνατότητας του καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, δίνοντας ώθηση στην κερδοφορία ολόκληρου του κλάδου. Η διοίκηση, εξετάζει νέες συνεργασίες και νέα προιόντα.

Για τον κλάδο των σωλήνων χάλυβα, πρόκειται να επωφεληθεί από τον τα έργα των τελευταίων μηνών του 2021. Η εκτίμηση της διοίκησης, είναι ότι καθώς η παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση αυξάνεται ταχύτερα από τη δυναμικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ζήτηση για ορυκτά καύσιμα θα ανακάμψει και, ως εκ τούτου, η ζήτηση για σωλήνες χάλυβα αναμένεται να φθάσει σε υψηλότερα επίπεδα στο προσεχές μέλλον.

 

Όπως εξήγησε και η διοίκηση, το ρίσκο της φετινής χρονιάς είναι στην μεταφορά των προϊόντων και στις αποθήκες ανεφοδιασμού. Σε ερώτηση που έγινε στην διοίκηση, σχετικά με το αν σκέφτεται να ναυλώσει πλοίο, για την μεταφορά παραγγελιών, εκείνη απάντησε, πως, προς το παρόν, δεν θα προχωρήσει σε κάποια τέτοια κίνηση, αλλά είναι μια ενδεχόμενη λύση που την επεξεργάζεται. Όσον αφορά, τις τιμές ενέργειες, δεν υπάρχει αρνητική επιρροή καθώς η επιβάρυνση είναι πολύ μικρή (μόλις 10%).

 

Η επιβολή αναδρομικού δασμού αντιντάμπινγκ, από τις αρχές των ΗΠΑ, ύψους € 12,8 εκατομμυρίων, πλέον τόκων, υπήρξε ο κύριος λόγος για την ανατροπή των εκτιμήσεών μας, για τα κέρδη μ.φ.. (είχαμε προβλέψει κέρδη γύρω από τα € 40 εκατομμύρια), ενώ, η πρόβλεψή μας για τις συνολικές πωλήσεις (€ 1.050 εκατομμύρια) επιβεβαιώθηκε.

Για τη χρήση του 2022, με δεδομένη τη διατήρηση των επιδόσεων του τομέα των καλωδίων σε υψηλά επίπεδα και την αναμενόμενη ουσιαστική βελτίωση του τομέα των σωλήνων, εκτιμούμε ότι, οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 1.150 εκατομμύρια, ενώ τα κέρδη μ.φ. θα κυμανθούν περί τα € 36 εκατομμύρια.


Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ, την οικονομική παρουσίαση εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text