Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Μ Τρίτη, 4.20 μμ) πλησιάζει το υψηλό 6 εβδομάδων την ώρα που οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες βρίσκονται κοντά στα χαμηλά ιδίου διαστήματος

Ο ΓΔ σήμερα (Μ Τρίτη, 4.20 μμ) πλησιάζει το υψηλό 6 εβδομάδων την ώρα που οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες βρίσκονται κοντά στα χαμηλά ιδίου διαστήματος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να σημειώνει σήμερα  μικρή άνοδο +0,50% (στις 923 μονάδες, το πρωί είχε φτάσει και +1%,στις 928 μονάδες) με μεγάλο τζίρο (90 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο)  ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται πτωτικά προς τα χαμηλά 6 εβδομάδων σημειώνοντας καθοδικό retracement -20% έως -30%) της ισχυρής μαρτιάτικης ανοδικής αντίδρασης.

Διατηρούμε την ίδια θετική θεώρηση της αγοράς που είχαμε την περασμένη εβδομάδα. Εμείς, σαν long trend followers, δεν θα έχουμε πρόβλημα όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από την μέση τιμή του 880 μονάδων του 20ήμερου εύρους του.

Αν ο ΓΔ χάσει με μια οξεία διόρθωση τις 900 μονάδες, τότε θα αναθεωρήσουμε την αισιόδοξη στάση μας ενώ θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις αν ο ΓΔ χάσει και το χαμηλό 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 840 μονάδες αλλά την επόμενη του Πάσχα εβδομάδα θα ανέβει στις 880 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, τα 2/3 των μετοχών φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό, ενώ 3 μετοχές, οι δευτερεύουσας σημασίας ΙΚΤΙΝ, ΦΡΙΓΟ και ΠΛΑΘ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 8 μετοχές εξών 4 είναι σημαντικές, οι ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΤΕ και ΓΕΚΤ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον ΜΥΤΙΛ που σημειώνει νέα υψηλά έτους με μεγάλη άνοδο +5,5% με μεγάλους τζίρους 20 εκατ ευρώ, τους μεγαλύτερους της ημέρας.

Πολύ εντυπωσιακές είναι και οι ΤΕΝΕΡΓ και ΕΤΕ που πετυχαίνουν επίσης μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους σε νέα υψηλά έτους.

Η μεγάλη άνοδος των αναφερθεισών μετοχών πιθανότατα οφείλεται σε προεξοφλήσεις των ανακατανομών που επίκεινται να γίνουν στον δείκτη MSCI Greece τον οποίον ακολουθούν οι μεγάλοι παθητικοί ξένοι επενδυτές.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΙΝΚΑΤ, ΠΑΠ και ΕΠΣΙΛ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Τυπικό σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή αλλά τείνουν να δώσουν οι ΙΝΤΕΚ με στροφέα τα 3,84 ευρώ και ο ΟΤΕ με τα 18,3 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text