Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ποια είναι η αμερικανική 547 Energy, που επενδύει 450 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ΑΠΕ

Ποια είναι η αμερικανική 547 Energy, που επενδύει 450 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ΑΠΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποια είναι η αμερικανική 547 Energy, που επενδύει 450 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ΑΠΕ

Στο στάδιο της λήψης των τελικών αδειών για αιολικά πάρκα ισχύ βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία 547 Energy μαζί με τον Έλληνα συνεργάτη της ENORA, θυγατρικής της εταιρείας ΕΝΤΕΚΑ.

Πρόκειται για αιολικά πάρκα που βρίσκονται στις περιοχές της Ημαθίας, της Κοζάνης και της Πελοποννήσου (στην Αρκαδία και την Αχαΐα) τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει συμβάσεις σταθερής αποπληρωμής της ενέργειας μέσα από τους διαγωνισμούς της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και βρίσκονται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης.

Μέρος των πάρκων, βρίσκεται στο όρος Βέρμιο και είναι τοποθετημένο ακριβώς στην καρδιά της περιοχής της απολιγνιτοποίησης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση στη νέα εποχή της πράσινης ενέργειας. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων της αμερικανικής εταιρείας αναμένεται να φτάσει τα 400 έως 450 εκατ. ευρώ.

Στις επενδύσεις της αμερικανικής 547 Energy αναφέρθηκε πρόσφατα ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης G. Pyatt, ο οποίος μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο για την πράσινη ενέργεια εξέφρασε την ελπίδα, ως "αποχαιρετιστήριο δώρο" να εξασφαλιστούν άμεσα οι τελικές άδειες για τα project της αμερικανικής εταιρείας, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των αιολικών πάρκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες πρόδρομες υποδομές έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται στο Βέρμιο, ενώ πρόσφατα εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση των έργων καθώς υπεγράφη με την Εθνική Τράπεζα το term sheet.

Η 547 Energy ιδρύθηκε από τον βετεράνο της αγοράς των ΑΠΕ Gabriel Alonso και υποστηρίζεται από την Quantum Energy Partners, ένα αμερικανικό επενδυτικό fund με έδρα το Τέξας, που ειδικεύεται σε επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στη συμβατική ενέργεια (πετρέλαιο και φυσικό αέριο). Η Quantum Energy Partners ιδρύθηκε το 1998 και έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους άνω των 17 δισ. δολαρίων.

Το όνομα 547 Energy προήλθε από το γεγονός ότι το ανθρώπινο μάτι διακρίνει τα χρώματα σε μήκη κύματος που κυμαίνονται από τα 400 εώς τα 700 νανόμετρα. Στο μήκος των 547 νανόμετρων γίνεται διακριτό το χρώμα "ηλεκτρικό πράσινο" το οποίο και έδωσε το όνομά του στην 547 Energy.

Στόχος της εταιρείας είναι να μεγιστοποιεί τα οφέλη για τους επενδυτές της, μέσα από συνεργασίες με τοπικούς εταίρους που ξεχωρίζουν και να ηγηθεί της ανάπτυξης της καθαρής ενεργειακής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην ENORA , η εταιρεία είναι θυγατρική του ομίλου ΕΝΤΕΚΑ που έχει παρουσία και εμπειρία στην ελληνική αγορά ΑΠΕ για πάνω από 30 χρόνια, έχοντας αναπτύξει κατασκευάσει και λειτουργώντας αιολικά και φωτοβολταϊκά πρότζεκτ.

Χάρης Φλουδόπουλος

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text