Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γερμανία: Πτώση κατά 57,5% στις εξαγωγές προς Ρωσία τον Μάρτιο

Γερμανία: Πτώση κατά 57,5% στις εξαγωγές προς Ρωσία τον Μάρτιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανία: Πτώση κατά 57,5% στις εξαγωγές προς Ρωσία τον Μάρτιο

Βουλιάζουν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Μάρτιο προς την Ρωσία ως αντίδραση στην εισβολή της στην Ουκρανία, μια εξέλιξη αναμενόμενη, η οποία είχε αντίκτυπο στη διαμόρφωση της συνολικής εικόνας των εξαγωγών της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Στατιστικής Υπηρεσία της Γερμανίας, Destatis, οι γερμανικές εξαγωγές συρρικνώθηκαν κατά 57,5% με την αξία τους να διαμορφώνεται στο 1,1 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει το Reuters.

Η μεγάλη αυτή υποχώρηση κατέστησε τη Ρωσία τη δωδέκατη μεγαλύτερη εξαγώγιμη αγορά για τη Γερμανία τον περασμένο μήνα, όταν τον Φεβρουάριο στη σχετική λίστα βρισκόταν στην πέμπτη θέση.

Συνολικά, όπως αναφέρει η Destatis, οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο συγκρινόμενες με τον Φεβρουάριο, σημείωσαν πτώση της τάξεως του 7,2% στα 52,8 δισ. δολάρια, ωστόσο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 ενισχύθηκαν κατά 3,2%.

Οι ΗΠΑ παραμένουν ο προορισμός με τη μεγαλύτερη αξία των εξαγωγών, διαμορφούμενη στα 13,5 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 21% σε ετήσια βάση. Η αξία των γερμανικών προϊόντων προς την Κίνα ανήλθε στα 10,2 δισ. δολάρια, καταγράφοντας οριακή υποχώρηση 1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ ισχνή ήταν και η πτώση των εξαγωγών προς τη Βρετανία κατά 0,3%, στα 6,4 δισ. ευρώ.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text