Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Κίνα: Ανάπτυξη μόλις 3,9% «βλέπει» η Nomura

Κίνα: Ανάπτυξη μόλις 3,9% «βλέπει» η Nomura

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Kαθώς τα lockdowns λόγω κορονοϊού συνεχίζονται στον οικονομικό κόμβο της Σαγκάης και η ανησυχία μεγαλώνει και στο Πεκίνο, η μία μετά την άλλη οι επενδυτικές τράπεζες αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας. Μάλιστα η ιαπωνική Nomura εκτιμά ότι η κινεζική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό μόλις 3,9%.

Σύμφωνα με το CNBC, η νέα διάμεση πρόβλεψη μεταξύ εννέα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας 4,5% για ολόκληρο το έτος, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από τον επίσημο κυβερνητικό στόχο για αύξηση 5,5%.

Στο χαμηλό άκρο των προβλέψεων ήταν η Nomura με πρόβλεψη 3,9%, από 4,3% προηγουμένως.

«Η αυστηρά επιβληθείσα στρατηγική του "μηδενικού Covid" προκαλεί μεγάλο σοκ προσφοράς στη συνολική οικονομία, ειδικά σε πόλεις υπό πλήρη και μερικό lockdown», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας για την Κίνα, Τινγκ Λου, σε έκθεσή του. «Αυτό το σοκ προσφοράς μπορεί να αποδυναμώσει περαιτέρω τη ζήτηση για κατοικίες, διαρκή αγαθά και κεφαλαιουχικά αγαθά λόγω της πτώσης του εισοδήματος και της αυξανόμενης αβεβαιότητας», ανέφερε.

Μεταξύ εννέα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που εξετάζει το CNBC, η UBS μείωσε περισσότερο τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 4,2%, με δεδομένη την «εντατικοποιημένη καθοδική πίεση στην οικονομία».

 

Πηγή:liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text