Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | INFORM ΛΥΚΟΣ: Αύξηση 18,4% της λειτουργικής κερδοφορίας

INFORM ΛΥΚΟΣ: Αύξηση 18,4% της λειτουργικής κερδοφορίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
INFORM ΛΥΚΟΣ: Αύξηση 18,4% της λειτουργικής κερδοφορίας

Η INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ δημοσιοποιεί τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.)

Κατά τη χρήση του 2021, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά € 5,2 εκατ. ή +7,5% σε σύγκριση με το 2020 και ανήλθαν σε € 75 εκατ. από € 69,8 εκατ. Η εν λόγω αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 68,0% των λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού που παρέχει ο Όμιλος, καθώς επίσης και στην αύξηση όλων των υπόλοιπων προϊοντικών κατηγοριών συνολικά κατά 2,5%. Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση οι μεταβολές στο επίπεδο των πωλήσεων ήταν οι ακόλουθες:

α) η σημαντική άνοδος των πωλήσεων από την παροχή λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού κατά +€ 3,7 εκατ.

β) η ενίσχυση των μεριδίων στην κατηγορία ψηφιακής εκτύπωσης και αποστολών με την ενσωμάτωση νέων πελατών με θετική μεταβολή κατά +€ 1,4 εκατ.

γ) η υψηλότερη ζήτηση στα έντυπα ασφαλείας στη Ρουμανία και Ελλάδα σε συνδυασμό με το εφάπαξ έργο της απογραφής του πληθυσμού στην Ελλάδα που αντιστάθμισαν τις απώλειες εντύπων από τους περιορισμούς του COVID-19 και οδήγησαν σε θετική μεταβολή κατά +€ 0,8 εκατ. και

δ) η καθυστέρηση του επανασχεδιασμού των τραπεζικών καρτών στην Ελλάδα που δημιούργησε μια χρονική υστέρηση στον τζίρο κατά € -0,7 εκατ.

Η επικέντρωση και οι επενδύσεις του Ομίλου στην ανάπτυξη εξειδικευμένων και τεχνολογικά προηγμένων λύσεων προκειμένου να υποστηρίξει τους πελάτες του στον δικό τους ψηφιακό μετασχηματισμό είναι εμφανής και καθοριστική για το μέλλον, καθώς η συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού αποτελεί:

α)  το 71% της αύξησης του κύκλου εργασιών για τη χρήση 2021 και

β) το 12,1% του συνολικού κύκλου εργασιών 2021 έναντι 7,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας άνοδο κατά 4,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (adjusted EBITDA) του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 18,4% ή € 1,1 εκατ. από € 6,1 εκατ. το 2020 σε € 7,2 εκατ. το 2021, ως αποτέλεσμα του καλύτερου προϊοντικού μίγματος, ειδικότερα από την σημαντική συνεισφορά των λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού παρά την πρωτοφανή αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και της ενέργειας.

 

Δείτε την ανακοίνωση εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text