Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Η νέα τριπλή επένδυση σε serviced apartments της Dimand στον Πειραιά

Η νέα τριπλή επένδυση σε serviced apartments της Dimand στον Πειραιά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η νέα τριπλή επένδυση σε serviced apartments της Dimand στον Πειραιά

Μια νέα τριπλή επένδυση σε κτίρια κατοικιών με serviced apartments έχει στα σκαριά η Dimand και πάλι στην περιοχή του Πειραιά.

Το concept των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων όπως ονομάζεται στα ελληνικά αρχίζει και γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο στην Ελλάδα, ειδικά σε περιοχές με μεγάλες εταιρείες και προσωπικό από το εξωτερικό αλλά και σε περιοχές με ανάγκη σε φοιτητικές κατοικίες.

Μετά το πρώτο κτίριο serviced apartments που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στον Πειραιά, στην περιοχή του Παπαστράτου, εκεί όπου ξετυλίγεται σταδιακά η μεγάλη ανάπλαση και το Piraeus Port Plaza, η Dimand, με την καθοδήγηση του ισχυρού της άνδρα, Δημήτρη Ανδριόπουλου, ετοιμάζεται για ακόμη 3 νέα κτίρια στην περιοχή.

Όπως είχε αναφέρει το bizness.gr, το πρώτο κτίριο δίπλα στην Teleperformance εξαγοράσθηκε από την Premia Properties του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία, Ηλία Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων.

Η τριπλή επένδυση στον Πειραιά

H Dimand έχει αποκτήσει στην περιοχή γύρω από το Piraeus Port Plaza 3 οικόπεδα στα οποία προτίθεται να κατασκευάσει κτίρια serviced apartments.

Μάλιστα, μια από τις επενδύσεις αυτές είναι αρκετά ώριμη. Αφορά το οικόπεδο επιφάνειας 5,5 στρεμμάτων όπου σχεδιάζεται η κατασκευή κτιρίου με 100 διαμερίσματα.

Οι άλλες δύο επενδύσεις είναι σε άλλη φάση ωρίμανσης, ωστόσο είναι γνωστό ότι στο δεύτερο οικόπεδο θα κατασκευαστούν επιπλέον 50 διαμερίσματα ενώ για το τρίτο οικόπεδο δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Και για τις 3 επενδύσεις όμως υπάρχουν ήδη οι οικοδομικές άδειες και τα έργα θεωρητικά μπορούν να ξεκινήσουν (όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός τους).

Τί είναι τα serviced apartments

Τανλεγόμενα “serviced apartments” ή “εξυπηρετούμενα διαμερίσματα” στα Ελληνικά αφορούν διαμερίσματα πλήρως επιπλωμένα και εξπλισμένα, τα οποία μπορούν να ενοικιάζονται ως έχουν, ακόμη και σε εργαζομένους εταιρειών.

Τα οικιστικά αυτά ακίνητα παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και όλα περιλαμβάνονται στο ενοίκιο. Είναι ακίνητα, που πολύ εύστοχα η Premia Properties, χαρακτηρίζει ως “κοινωνικού χαρακτήρα”.

Δεν είναι γραφεία, εμπορικά ακίνητα ή ξενοδοχεία, αλλά λύνουν μια μεγάλη ανάγκη της εποχής για σύγχρονα διαμερίσματα που παρέχουν όλες τις ανέσεις στους ενοίκους τους, οι οποίοι ενδεχομένως δεν ενδιαφέρονται για την απόκτηση ακινήτου αλλά προσανατολίζονται περισσότερο στην “κοινωνία των εμπειριών και όχι της ιδιοκτησίας” όπως χαρακτηριστικά την αναφέρουν παράγοντες του real estate.

Το concept αυτό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό, και στη Σουηδία, από την οποία κατάγεται ο “ισχυρός άνδρας” της Premia Properties, Ηλίας Γεωργιάδης, που θα επενδύσει συγκεκριμένα στον κλάδο αυτό στην Ελλάδα.

Από πλευράς εταιρειών real estate το ενδιαφέρον βρίσκεται στο κομμάτι της διαχείρισης των οικιστικών ακινήτων. Τα κτίρια διαμερισμάτων αυτά βρίσκονται υπό κεντρική διαχείριση τόσο όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους όσο και εντός των διαμερισμάτων.

 

Πηγή:bizness.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text