Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | BoJ: Διατηρεί το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, σε χαμηλό 20 ετών το γιεν

BoJ: Διατηρεί το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, σε χαμηλό 20 ετών το γιεν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας επαναδιατύπωσε τη δέσμευση της να διατηρήσει το τεράστιο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας καθώς και να διατηρήσει εξαιρετικά χαμηλά τα επιτόκια, προκαλώντας νέο sell-off στο γιεν και στέλνοντας σε ραλι τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Ενισχύοντας την αποφασιστικότητα της να στηρίξει μια εύθραυστη οικονομία παρά τις κατακόρυφες αυξήσεις στο κόστος πρώτων υλών που οδηγούν υψηλότερα τον πληθωρισμό, η BoJ επίσης τόνισε πως θα προσφέρει την αγορά απεριόριστων ποσών 10ετών κρατικών ομολόγων, για να υπερασπιστεί το ανώτατο όριο του 0,25%, γύρω από τον στόχο μηδενικών αποδόσεων στις καθημερινές συναλλαγές.

Η δέσμευση της BoJ στο πρόγραμμα μηδενικών επιτοκίων, έρχεται σε αντίθεση με τις άλλες μεγάλες οικονομίες που στρέφονται προς πιο σφιχτή νομισματική πολιτική, αν και ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία αναμένεται να ξεπεράσει τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

"Η βασική ανακοίνωση είναι η δέσμευση για τη διενέργεια συναλλαγών με σταθερό επιτόκιο σε ημερήσια βάση”, αναφέρει αναλυτής της State Street Bank στο Τόκιο.

Ο ίδιος προσθέτει ότι "νομίζω πως προσπαθούν να δηλώσουν ότι είναι έτοιμοι να δράσουν ανά πάσα στιγμή. Έχουν τετραπλασιάσει τη δέσμευση τους σε αυτό”.

Η δέσμευση αυτή οδήγησε το γιεν σε νέο χαμηλό 20 ετών, υπερβαίνοντας τα 130 έναντι του δολαρίου.

Η αντίδραση αυτή εν μέρει αποτυπώνει την αυξημένη σπέκουλα ότι η BoJ θα μπορούσε να επιτρέψει τα μακροπρόθεσμα επιτόκια να αυξηθούν περισσότερο ή να τροποποιήσει την πολιτική τη για να αντιμετωπίσει την πτώση του γιεν, καθώς ορισμένοι βουλευτές ανησυχούν ότι περαιτέρω πτώση του νομίσματος θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία, καθώς αυξάνει το κόστος εισαγωγής.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text