Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πιθανή η νέα αναβάθμιση από τη Citi για τη Mytilineos

Πιθανή η νέα αναβάθμιση από τη Citi για τη Mytilineos

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πιθανή η νέα αναβάθμιση από τη Citi για τη Mytilineos

Είναι πιθανό ένα επερχόμενο νέο upgrade για τη μετοχή της Mytilineos σύμφωνα με νέο report της Citi με τον οίκο να αναμένει κέρδη ρεκόρ στο Q1 του 2022.

Αναλυτικότερα, ο Αμερικάνικος οίκος προχώρησε σε ένα preview των αποτελεσμάτων του Q1 2022 της MYTILINEOS, τα οποία αναμένει ιδιαίτερα δυνατά (αρκετά πάνω από το consensus της αγοράς), καθώς εκτιμά ότι η κερδοφορία της εταιρείας όχι μόνο δεν επηρεάζεται από τις σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις και τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά αντιθέτως βγαίνει ευνοημένη από αυτές.

Η CITI προβλέπει το EBITDA για το Q1 2022 να σκαρφαλώνει στα €130 εκατ., μία αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανεβάζει την πρόβλεψή της για το ετήσιο EBITDA του 2022 στα €568 εκατ. και στα €727 εκατ. το 2023.

Ο υπερδιπλασιασμός των κερδών της  MYTILINEOS τα επόμενα έτη, τροφοδοτείται από:

1. Μεταλλουργία: Ενίσχυση των τιμών αλουμινίου και κυρίως των premia με ταυτόχρονη διατήρηση σταθερής βάσης κόστους για τα επόμενα έτη

2. Ενέργεια: MYTILINEOS λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος αναμένεται να διπλασιάσει την κερδοφορία του με την ένταξη της νέας μονάδας το καλοκαίρι

3. ΑΠΕ: δυναμική ανάπτυξη του τομέα ΑΠΕ, ιδιαίτερα την επόμενη διετία, με την γρήγορη αξιοποίηση του portfolio της εταιρείας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ο αναλυτής της CITI, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, και σε μία ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα των Ελληνικών εταιρειών, ανοίγοντας ένα παράθυρο 30 ημερών (30-day positive catalyst watch) στο οποίο αναμένει σημαντικές θετικές εξελίξεις προτού προβεί σε πιθανή αναβάθμιση της MYTILINEOS. Τέτοιες εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι:

1. Η επιβεβαίωση ενός αναμενόμενα πολύ δυνατού σετ αποτελεσμάτων για το Q1 2022 (τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 4 Μαΐου)

2. Η ένταξη της εταιρείας στο βασικό δείκτη της MSCI στις 12 Μαΐου (γεγονός το οποίο θα έχει σημαντικά άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη)

3. Η συνέχιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη MYTILINEOS και η ενίσχυση της μετοχικής της σύνθεσης με σημαντικούς ξένους θεσμικούς επενδυτές.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text