Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με πολύ μεγάλη πτώση χάνει σήμερα (Τρίτη, 3/5/22) τις 900 μονάδες μετατρέποντας την μεσοπρόθεσμη τάση από ανοδική σε πλευρική

Ο ΓΔ με πολύ μεγάλη πτώση χάνει σήμερα (Τρίτη, 3/5/22) τις 900 μονάδες μετατρέποντας την μεσοπρόθεσμη τάση από ανοδική σε πλευρική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσάρεστη αλλά όχι απρόσμενη είναι η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ δέχεται ισχυρό πωλητικό χτύπημα -2,80% (στις 897 μονάδες, στις 4.05 μμ ενώ προ 50 λεπτών έχανε -3,20%, στις 894 μονάδες) με πολύ μεγάλο τζίρο (110 εκατ αναμενομένα στο κλείσιμο) ενώ η Ευρώπη αντιδρά ανοδικά με πολύ ήπιο τρόπο (DAX  και STOXX600 +0,60%) μετά την δικιά της βαθιά διόρθωση την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Ο ΓΔ χάνει αυτή τη στιγμή το ψυχολογικό στήριγμα των 900 μονάδων και διασπά καθοδικά τον αξιόπιστο μεσομακροπρόθεσμο δείκτη τάσης ΑΚΜΟ200 και αν χάσει ακόμα δυο ποσοστιαίες μονάδες, θα διασπάσει καθοδικά τον κύριο σηματοδότη μας για πωλήσεις, το χαμηλό 20 ημερών που μεθαύριο θα βρεθεί στις 880 μονάδες.

Οι αιτίες της μετά το Πάσχα μεγάλης διεθνούς πτώσης που σήμερα παρέσυρε και την χώρα μας είναι ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, η μεγάλη άνοδος των τιμών ενεργείας και εμπορευμάτων, ο πληθωρισμός, η αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων και ειδικά για τον ΓΔ, η υπεραγορασμένη κατάσταση που είχε βρεθεί πριν 1-2 εβδομάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1% (είναι σχεδόν σίγουρο), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 97% σε περίπου 80% πουλώντας όλες τις θέσεις του σε ΚΟΥΕΣ και ΕΕΕ.

Μετοχές

Μόνον δυο μετοχές κινούνται αυτή τη στιγμή με θετικό πρόσημο, η μικράς σημασίας ΑΤΤΙΚΑ και ο ασταθής ΕΛΛΑΚΤ.

Οι μισές περίπου από τις 60 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -7%. Την χειρότερη πτώση σημειώνει η σουπερ-πρωταθλήτρια – υπεραγορασμένη ΕΠΣΙΛ, κοντά στο -7%.

Διανομές διακρίνονται σε, ΟΤΕ, ΑΛΦΑ, ΜΥΤΙΛ και ΕΥΡΩΒ.

Νέα χαμηλά έτους παρατηρούνται μόνον σε ΚΡΙ και ΠΛΑΘ, καθώς ο ΓΔ βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τον πυθμένα τέλους Φεβρουαρίου των 790 μονάδων.

Τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση χαμηλού τριμήνου οι. ΙΝΛΟΤ με πωλητικό στροφέα στα 0,48 και ΣΕΝΕΡ τα 3,18.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text