Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μάλλον σήμερα (Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022) θα χάσει τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ μάλλον σήμερα (Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022) θα χάσει τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη η σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ το πρωί άνοιξε δυνατά στο +1,60% (στις 914 μονάδες) και τώρα (4.10 μμ) βρίσκεται στo -1% (στις 891 μονάδες) χάνοντας το ψυχολογικό στήριγμα των 900 μονάδων και αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο μαύρο κηροπήγιο.

Το μαύρο κηροπήγιο και η απώλεια του ψυχολογικού επιπέδου των 900 μονάδων ενδέχεται να προκαλέσουν την αναστροφή και της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική.

Τα πράγματα λοιπόν αρχίζουν να δυσκολεύουν και εμείς θα προχωρήσουμε σε περιορισμένες πωλήσεις αν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1%.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του -1% το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο θα μειώσει την μετοχική του έκθεση κατά 5% πουλώντας μετοχές αξίας περίπου 10.000 ευρώ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των 60 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το ¼ ενώ 8 μετοχές, οι ΚΕΚΡ, ΕΠΣΙΛ, ΜΟΤΟ, ΚΟΥΕΣ, ΕΛΛ, ΤΖΚΑ, ΜΥΤΙΛ και ΠΛΑΘ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% ενώ μόνον μια, ο ΑΒΑΞ, σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει ανοδικά σήμερα.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ενώ σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης δίνει μόνον η ΔΕΗ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ αντίθετα, τρεις μετοχές οι, ΠΛΑΘ, ΚΡΙ και ΔΕΗ σημειώνουν νέα χαμηλά έτους. Η αναλογία 0 προς 3 από μόνη της υποδηλοί ότι έχουμε εισέλθει σε καθοδική μεσοπρόθεσμη τάση.

Διανομές διακρίνονται σήμερα σε ΚΕΚΡ (-20% με 200 χιλ τεμάχια), KOYEΣ, MOTO και ΣΑΡ ενώ συσσωρεύσεις διακρίνονται σε ΜΟΗ.

Αυτή τη στιγμή το πιο ελκυστικό γράφημα για αγορές έχει η ΜΟΗ (κινείται με μεγάλους ανοδικούς όγκους λίγο κάτω από έγκυρο αντίσταση, των 15,4 ευρώ. Όμως, η κατάσταση του ΓΔ δεν συνηγορεί για αγορές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text