Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Το ευρωπαϊκό πακέτο των 195 δισ. ευρώ: Πώς θα γίνει η απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια

Το ευρωπαϊκό πακέτο των 195 δισ. ευρώ: Πώς θα γίνει η απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το ευρωπαϊκό πακέτο των 195 δισ. ευρώ: Πώς θα γίνει η απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια

Η ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών και η εξοικονόμηση ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδίου ύψους 195 δισ. δολαρίων της Κομισιόν για την απεξάρτηση της Ευρώπης από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες έως το 2027.

Η Κομισιόν θα προτείνει την αύξηση του στόχο του 2030 για την καθαρή ενέργεια στο 45% από 40% όταν στις 18 Μαΐου θα παρουσιάσει το πακέτο για την εφαρμογή της στρατηγικής RePowerEU, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg. Επίσης, θα αυξήσει τον στόχο της για την αποδοτικότητα της ενέργειας, απαιτώντας από τις χώρες-μέλη να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας τουλάχιστον κατά 13% σε σχέση με τις προβλέψεις που έγιναν το 2020, έναντι της τρέχουσας απαίτησης για μείωση 9%.

Το ευρωπαϊκό πακέτο των 195 δισ. ευρώ: Πώς θα γίνει η απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια-1

Η Κομισιόν θέλει να συνδυάσει τη γρηγορότερη ανάπτυξη των ΑΠΕ, τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαφοροποίηση των προμηθειών από ξένους εταίρους και τα νέα εργαλεία για την επιτάχυνση των επενδύσεων, σε μία προσπάθεια να αντικαταστήσει τον άνθρακα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Η στρατηγική μπορεί να εξοικονομήσει 80 δισ. ευρώ από το φυσικό αέριο, 12 δισ. ευρώ από το πετρέλαιο και 1,7 δισ. ευρώ από τις εισαγωγές άνθρακα τον χρόνο για την Ε.Ε.

 

Πηγή:moneyreview.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text