Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Space Hellas: Στρέφεται στην τεχνολογία του 6G

Space Hellas: Στρέφεται στην τεχνολογία του 6G

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Space Hellas: Στρέφεται στην τεχνολογία του 6G

Προς την τεχνολογία 6G στρέφεται η Space Hellas.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, από τον Φεβρουάριο του 2022 συμμετέχει ως πλήρες μέλος του 6G Infrastructure Association (6G IA), που είναι η φωνή της ευρωπαϊκής βιομηχανίας για την έρευνα και την καινοτομία σε δίκτυα και υπηρεσίες επόμενης γενιάς.

Πρωταρχικός στόχος του 6G IA είναι να συμβάλλει στην ηγετική θέση της Ευρώπης στο 5G, στο beyond 5G και στο 6G.

Η Space Hellas είναι μία εκ των 40 Industrial Partners του «6G Infrastructure Association» και ήδη συμμετέχει σε «κλειστές» προσκλήσεις στο πλαίσιο του 6G Smart Networks and Services (SNS) Joint Undertaking (συμμετοχή σε 6 προτάσεις).

Το δίκτυο

Τα δίκτυα SNS/6G θα αποτελέσουν την βάση που θα επιτρέψει την ανάπτυξη ενός τεράστιου εύρους καινοτόμων εφαρμογών. Οι εφαρμογές αυτές σχετίζονται με τις «έξυπνες» πόλεις, την υγεία, την αυτοματοποίηση της παραγωγής, τα «έξυπνα» ηλεκτρικά δίκτυα, τα αυτόνομα οχήματα, κ.λπ. Το 6G αναμένεται να επικεντρωθεί στη σύγκλιση του ψηφιακού και του πραγματικού κόσμου, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, των διανεμημένων υπολογιστικών πόρων και της αμφίδρομης ροής της πληροφορίας.

Το 6G-IA φέρνει κοντά μια παγκόσμια βιομηχανική κοινότητα τηλεπικοινωνιών και ψηφιακών φορέων, κατασκευαστές, ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και ICT Αssociations, πραγματοποιώντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε στρατηγικούς τομείς, όπως standardization, φάσμα συχνοτήτων, έργα R&D, τεχνολογικές δεξιότητες, συνεργασία με βασικούς κλάδους κάθετης βιομηχανίας, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη «trials» και την επιτυχή διεθνή συνεργασία.

Η Space Hellas επενδύει συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη. H Διεύθυνση R&D της εταιρείας έχει να επιδείξει πολλά αναγνωρισμένα έργα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και σημαντικές συνεργασίες, υψηλού κύρους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Πηγή:ΟΤ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text