Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Εισαγωγή άμεσα της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στο ΧΑΑ πιθανή παράταση για την Orilina

Εισαγωγή άμεσα της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στο ΧΑΑ πιθανή παράταση για την Orilina

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εισαγωγή άμεσα της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στο ΧΑΑ πιθανή παράταση για την Orilina

Μέχρι τις 30 Μάϊου έχει περιθώριο η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) του ομίλου Ευμορφίδη να ολοκληρώσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς έχει εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών να εγκριθεί το Ενημερωτικό της Δελτίο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται το πως θα εξελιχθεί η σχετική διαδικασία μέσα σε τόσο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ στην οικονομική έκθεση για το 2021 εάν η εταιρία δεν έχει επιτύχει την εισαγωγή των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακαλεί την άδεια λειτουργίας της και η Μπλε Κέδρος τίθεται υπό εκκαθάριση.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2021, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της Μπλε Κέδρος περιλάμβανε 33 ακίνητα, εκ των οποίων τα 20 είναι εκμισθωμένα, συνολικής εύλογης αξίας 100,296 εκατ. ευρώ.

Το 2021 είχε έσοδα από μισθώματα 4,755 εκατ. ευρώ έναντι 3,469 εκατ. το 2020, ενώ τα κέρδη του Ομίλου μετά από φόρους ήταν 20,601 εκατ. έναντι ζημίας ύψους 2,714 εκατ. ευρώ.

Κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση το καθαρό κέρδος από την αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ήταν 16,217 εκατ. ευρώ.

Στο στρατόπεδο της Orilina ΑΕΕΑΠ (με μετόχους τον Alan Howard και την οικογένεια Νάτση) η παράταση για την εισαγωγή στο ΧΑΑ είναι μέχρι τον Δεκέμβριο φέτος, ωστόσο, έχει το δικαίωμα να ζητήσει ακόμα μία, ενός έτους, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό.

Η αξία του χαρτοφυλακίου της Orilina είναι 83,605 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια για την περαιτέρω ανάπτυξή της καθώς το υπόλοιπο των διαθεσίμων κεφαλαίων της είναι 32 εκατ. ευρώ, ενώ έχει μηδενικό δανεισμό.

Τα έσοδα από μισθώματα της Orilina το 2021 ήταν 5,014 εκατ. ευρώ, έναντι 4,901 εκατ. και τα κέρδη μετά από φόρους 5,244 εκατ. έναντι 2,897 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text