Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 240 | AUTOHELLAS - Θετικά μηνύματα από τον τουρισμό - Σε 34 θεσμικά χαρτοφυλάκια η μετοχή

AUTOHELLAS - Θετικά μηνύματα από τον τουρισμό - Σε 34 θεσμικά χαρτοφυλάκια η μετοχή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
AUTOHELLAS - Θετικά μηνύματα από τον τουρισμό - Σε 34 θεσμικά χαρτοφυλάκια η μετοχή





 

 

 

 

 

 

AUTOHELLAS


Θετικά μηνύματα από τον τουρισμό - Σε 34 θεσμικά χαρτοφυλάκια η μετοχή


Ενόψει των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου 2022, η διοίκηση, επισημαίνει ότι ήδη από τον Απρίλιο, έχει διαμορφωθεί μια ισχυρή ανάκαμψη στις αφίξεις και στις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις, η οποία, με βάση τις προκρατήσεις καταλυμάτων, δείχνει ότι θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί κατά του επόμενους μήνες. Λόγω της, φύσης της δραστηριότητας του Ομίλου, τα μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας, παράγεται παραδοσιακά από το β’ και το γ’ τρίμηνο του έτους.


Πιο συγκεκριμένα, το α΄τρίμηνο του 2022, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 12,4% και η καθαρή κερδοφορία κατά 79,3% (σημειώνουμε βέβαια ότι, στο α’ τρίμηνο του 2020 και, ιδίως, στο α’ τρίμηνο του 2021, η εταιρία επηρεάστηκε σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας).

Στους επιμέρους τομείς δραστηριοποίησης, οι ενοικιάσεις στην Ελλάδα, αύξησαν το κύκλο εργασιών τους κατά 7%, ενώ οι ενοικιάσεις στο εξωτερικό κατέγραψαν μείωση κατά 12,9%. Τέλος η εμπορία αυτοκινήτων και υπηρεσιών στην Ελλάδα, προσέφερε το 62,7% του συνολικού κύκλου εργασιών, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2021.


Παρά τις θετικές εξελίξεις και τα θετικά μηνύματα που έρχονται από τον τουρισμό, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, της εταιρίες, κ. Βασιλάκης, τονίζει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα, κάνει αναφορά στις καθυστερήσεις της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο στις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις -καθώς η διοίκηση πέρυσι, αγόρασε ένα μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων για να καλύψει τις ανάγκες τις- όσο στις μακροχρόνιες μισθώσεις, όπου η καθυστέρηση μπορεί να διαρκέσει από 4 έως 12 μήνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Όμιλος, να καταγράφει ένα μεγάλο απόθεμα εκκρεμοτήτων, το οποίο καθυστερεί να τιμολογήσει. (εδώ)


Η δική μας εκτίμηση είναι ότι η εταιρία, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της φετινής χρονιάς και θα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο την τουριστική σεζόν. Όπως εκφράσαμε και σε προηγούμενο τεύχος (εδώ). Η εκτίμηση μας για τις πωλήσεις του έτους είναι ότι θα φτάσουν τα € 755 εκατομμύρια και τα κέρδη τα € 73 εκατομμύρια.

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι η μετοχή κατά το α΄τρίμηνο του έτους, έλαβε την εύνοια των θεσμικών καθώς εντάχθηκε σε 5 νέα χαρτοφυλάκια Αμοιβαίων Κεφαλαίων (από 29 την 31/12/2021 σε 34 την 31/3/2022).


Δείτε το δελτίο τύπου των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου, εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text