Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Κρυπτονομίσματα: Περισσότερα από 200 δισ. δολ. έγιναν… καπνός σε ένα 24ωρο

Κρυπτονομίσματα: Περισσότερα από 200 δισ. δολ. έγιναν… καπνός σε ένα 24ωρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια «εξαφάνισε» από την αγορά ένα μαζικό sell off σε κρυπτονομίσματα, μέσα σε μόλις 24 ώρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του CoinMarketCap.

Η μεγάλη «βουτιά» στον χώρο των κρυπτονομισμάτων είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης του TerraUSD –το stablecoin που υποτίθεται ότι είναι συνδεδεμένο με το δολάριο–  η οποία όπως φαίνεται έπληξε σκληρά και τα κραταιά «ονόματα» των crypto. Το Bitcoin υποχώρησε έως και 10% την τελευταία ημέρα στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ το Ethereum υποχώρησε έως και 16%.

Η «σφαγή» φάνηκε να συνεχίζεται και την Πέμπτη, καθώς οι μετοχές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα στην Ασία σημείωσαν επίσης μεγάλες «βουτιές». Η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ εταιρεία χρηματοοικονομικών BC Technology Group έκλεισε με πτώση 6,7%, η ιαπωνική Monex Group – η οποία κατέχει τις αγορές TradeStation και Coincheck – έκλεισε την ημέρα με πτώση 10%.

H πολιτική των κεντρικών τραπεζών

Καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο προχωρούν σε επιθετική αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής τους για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, τα ψηφιακά tokens έχουν αντιμετωπίσει πιέσεις πωλήσεων εν μέσω μιας ευρύτερης φυγής από περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 έχασαν 0,8% την Πέμπτη, παρακολουθώντας τις απώλειες στον δείκτη αναφοράς MSCI Asia Pacific Index.

Ωστόσο, οι επενδυτές στον χώρο των κρυπτονομισμάτων δεν είναι αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά τέτοιες άγριες διακυμάνσεις στην αγορά και το Bitcoin και το Ethereum αντιστάθμισαν γρήγορα τις απώλειες σημειώνοντας αύξηση κατά 4,2% και 9%, αντίστοιχα, από τις 4:45 μ.μ. ώρα Χονγκ Κονγκ.

 

Πηγή:ΟΤ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text