Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Η Ισπανία ανακοίνωσε πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή

Η Ισπανία ανακοίνωσε πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ισπανία ανακοίνωσε πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προσωρινού ανώτατου ορίου στην τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η υπουργός Ενέργειας Τερέζα Ριμπέρα δήλωσε ότι η εν λόγω κίνηση θα μειώσει άμεσα το κόστος του ηλεκτρισμού για πάνω από το 37% των καταναλωτών και το 70% της βιομηχανίας.

"Η Ισπανία με την απόφαση αυτή ηγείται μιας δομικής αλλαγής στην ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική", υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ιζαμπέλ Ροντρίγκες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε συμφωνήσει πριν από δύο εβδομάδες να επιτρέψει στην Ισπανία και την Πορτογαλία να βάλουν πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αρχικά στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα και κατά μέσο όρο στα 50 ευρώ τους επόμενους 12 μήνες.

"Για τους επόμενους 12 μήνες θα έχουμε ένα ειδικό σύστημα προστασίας στην Ιβηρική απέναντι στη μεγάλη μεταβλητότητα," τόνισε η υπουργός Τ. Ριμπέρα.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν πείσει τις Βρυξέλλες να τους επιτραπεί να διαχειρίζονται μόνες τους τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες συχνά διογκώνονται από ακριβά ορυκτά καύσιμα παρόλο που η Ιβηρική έχει μεγάλο μερίδιο παραγωγής από πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και μικρή διασύνδεση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η κ. Ριμπέρα πρόσθεσε ότι οι Βρυξέλλες θα δώσουν το τελικό πράσινο φως για το σχέδιο εντός 10 ημερών.

 

Πηγή:capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text