Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 240 | Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. - Αισιόδοξη η διοίκηση για το 2022, ενώ τα προβλήματα παραμένουν

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. - Αισιόδοξη η διοίκηση για το 2022, ενώ τα προβλήματα παραμένουν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. - Αισιόδοξη η διοίκηση για το 2022, ενώ τα προβλήματα παραμένουν



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.


Αισιόδοξη η διοίκηση για το 2022, ενώ τα προβλήματα παραμένουν


Ύστερα από μια χρονιά εξαιρετικών επιδόσεων, το α΄ τρίμηνο του 2022, ξεκίνησε για τον Όμιλο Π. Πετρόπουλο, με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 10% και μειωμένη καθαρή κερδοφορία κατά 50,5% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2021, γεγονός, που όπως φαίνεται από το συνοπτικό δελτίο τύπου, που δημοσίευσε η εταιρία, για τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου, προκλήθηκε από την αύξηση στο κόστος πωληθέντων κατά 13% και αύξηση των δαπανών λειτουργίας κατά 29,8%.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση, κατά την ενημέρωση των αναλυτών ανέφερε πως, εξακολουθεί να νιώθει αισιόδοξη για τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς -λόγω της ευρείας γκάμας δραστηριοτήτων-, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις συνεχείς ανατιμήσεις που παραμένουν χωρίς να υπάρχουν εμφανή σημάδια ομαλοποίησης στο μέλλον.


Για το 2022 έχουν προϋπολογισθεί επενδύσεις € 700 χιλιάδων, κυρίως στον τομέα της πληροφορικής αλλά και περαιτέρω παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις µε στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας τους.


Στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, επιδιώκεται η επέκταση του δικτύου πωλήσεων της Maxus (του κινεζικού Ομίλου SAIC). Η διοίκηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στην συνεργασία της με την εταιρία, η οποία γνωρίζει αυξημένη ζήτηση, όμως παράλληλα αντιμετωπίζει καθυστερήσεις παραδόσεων.

Παράλληλα, για τα οχήματα της Jaguar, στόχος για τό έτος, είναι η τοποθέτηση τους, σε δύο νέα σημεία διανομής.

Στον τομέα φορτηγών και λεωφορείων, θα συνεχιστεί μια σειρά παρουσιάσεων νέων λεωφορείων της Isuzu, ενώ στο επίκεντρο των πωλήσεων θα βρίσκονται τα ηλεκτρικά οχήματα της BYD, 3,5 τόνων. Όπως γνωρίζουμε και από προηγούμενες δηλώσεις της διοίκησης, μακροπρόθεσμος στόχος της, είναι η δραστηριότητα της να κινείται ολοκληρωτικά στον τομέα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέχρι το 2030.

Επίσης να σημειώσουμε, ότι ο Όμιλος συμμετέχει στον διαγωνισμό του ΟΑΣΑ, με την BYD, για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων, η οποία βρίσκεται στην φάση τεχνικής αξιολόγησης. Η ημερομηνία παράδοσης αναμένεται στα μέσα του 2023.


Για τον τομέα των αγροτικών οχημάτων, αναμένεται το 2022, να μην είναι ιδιαίτερα θετικό, καθώς τερματίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα βελτίωσης του αγροτικού τομέα.

Ωστόσο, η ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα αλλά και οι αυξημένες επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού, πρόκειται να ενισχύσουν την δραστηριότητα της Petrogen (κατασκευή ηλεκτροπαραγωγων ζεύγων).


Στα πλαίσια, της συνεχούς αναζήτησης νέων ευκαιριών, ο Όμιλος δημιούργησε μια νέα επιχειρηματική μονάδα. Η νέα μονάδα, θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της,  τον Ιανουάριο του 2022, με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και λύσεων, όσο και παροχή υπηρεσιών προς τρίτους, από μια ομάδα μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων μηχανικών, με εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην αεροδιαστημική και την ηλεκτρονική.


Χρηματιστηριακά, η μετοχή από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα (16/5/2022), καταγράφει απώλειες 17,1%, ενώ κατά το διάστημα από την 29/4/2022, έως την 12/5/2022, η μετοχή κατέγραψε 8ήμερο αρνητικό σερί, στο οποίο η μετοχή κατέγραψε απώλειες 21,5%. Να σημειώσουμε πως τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου δημοσιεύθηκαν την 10/5/2022. Σε κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά της μετοχής, δείχνει ότι, είναι πολύ πιθανό, ο περιορισμός στην κερδοφορία, να διατηρείται και κατά το β’ τρίμηνο της χρήσης.

Σύμφωνα με τα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, την 31/3/2022, την μετοχή κατείχαν 12 Α/Κ από 13 την 31/12/2020 και 15 την 31/12/2019.


Δείτε το δελτίο τύπου του α΄ τριμήνου εδώ, τον ετήσιο απολογισμό του 2021 εδώ, καθώς και την οικονομική έκθεση του 2021, εδώ.


 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text