Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα (Παρ, 13/5/2022) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να απομακρύνεται από τις 850 μονάδες

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα (Παρ, 13/5/2022) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να απομακρύνεται από τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι πρώτες ελπίδες έρχονται στην αγορά καθώς ο ΓΔ μετά από 13ήμερο πτώση -11% ξεσπά σήμερα ανοδικά σε μια ισχυρή κίνηση +2,10% στις 4.15 μμ (είχε φτάσει το πρωί και στο +2,55%) ανακτώντας 16 μονάδες από τις 104 που είχε χάσει στην αναφερθείσα 13ήμερη πτώση. Οι σημερινοί τζίροι είναι ικανοποιητικότατοι, 120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο ενώ ο ΓΔ έχει σχηματίσει πολύ μικρό μαύρο κηροπήγιο (άνοιγμα στις 867 μονάδες, τρέχον στις 864).

Αιτία του σημερινού άλματος είναι η άνοδος στην Ευρώπη (αν και μικρότερη, +1,50% αυτή τη στιγμή στον DAX) καθώς και η επαύξηση κατά δυο μετοχές (ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ) της ελληνικής συμμετοχής στις παρακολουθούμενες μετοχές από την Morgan Stanley Inv).

Όμως, το σημερινό 16% ανοδικό retracement της προηγηθείσας διόρθωσης (από τις 950 στις 947 μονάδες) δεν έχει την ικανότητα να επαναφέρει τον ΓΔ σε ανοδική τάση. Προς τούτο θα πρέπει να ανακτηθεί τουλάχιστον το μισό της διόρθωσης με κλείσιμο του ΓΔ πάνω από τις 900 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 900 μονάδων εμείς θα απέχουμε αγορών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Σήμερα δεν θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 14 μετοχές από τις 60 που παρακολουθούμε πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Η μετοχή που μας εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ΕΕΕ που κερδίζει +6% με τεράστιο τζίρο κοντά στα 8 εκατ ευρώ μετά την ανέλπιδα άνοδο πωλήσεων κατά +30% του πρώτου τριμήνου 2022.

Οι περισσότερες από τις 14 μετοχές που πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% απλά αντιδρούν έντονα μετά τις μεγάλες πτώσεις που υπέστησαν κατά τις προηγούμενες 3 εβδομάδες.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΜΟΗ και νέα χαμηλά οι, ΚΟΥΕΣ, ΚΡΙ και ΑΤΤΙΚΑ. Η σχέση 1 προς 3 μας υπενθυμίζει ότι βρισκόμαστε σε καθοδική αγορά.

Κοντά στο να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου βρίσκονται μόνον ο ΟΤΕ με στροφέα τα 18,3 ευρώ και η ΟΛΥΜΠ με στροφέα τα 1,80 ευρώ.

Ο ΔΤΡ κερδίζει αυτή τη στιγμή +3,50 (το πρωί +5,50%) καθώς με χθεσινό κλείσιμο βρισκόταν σε σαφή υπερπωλημένη κατάσταση -30% από το υψηλό 2022.

Ο ΜΥΤΙΛ κερδίζει αυτή τη στιγμή +3% (από +5% το πρωί) με τεράστιο όγκο 1,1 εκατ τεμαχίων. Περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτόν σήμερα.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text