Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ο επικεφαλής της Goldman Sachs βλέπει «πολύ πολύ υψηλό» κίνδυνο ύφεσης

Ο επικεφαλής της Goldman Sachs βλέπει «πολύ πολύ υψηλό» κίνδυνο ύφεσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Να προετοιμάζονται για τα χειρότερα κάλεσε ο πρόεδρος της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάνκφαϊν, επιχειρήσεις και καταναλωτές, διαμηνύοντας πως ο κίνδυνος μίας ύφεσης στις ΗΠΑ είναι «πολύ πολύ υψηλός».

«Εάν διοικούσα μία μεγάλη εταιρεία, θα ήμουν προετοιμασμένος για αυτό» τόνισε ο Μπλάνφκαϊν στο CBC. «Εάν ήμουν καταναλωτής θα προετοιμαζόμουν για αυτό» συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της Goldman διευκρίνισε πως η ύφεση δεν είναι δεδομένη και υπάρχει ακόμη «ένα στενό μονοπάτι» για να αποφευχθεί. Η Federal Reserve, όπως είπε, έχει στη διάθεσή της «πανίσχυρα εργαλεία» για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και «ανταποκρίνεται πολύ καλά».

Σημειώνεται ότι οι υψηλές τιμές καυσίμων και οι ελλείψεις σε αγαθά, οπως το βρεφικό γάλα, επιδείνωσαν τον Μάιο δραστικά το καταναλωτικό κλίμα με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα - 2011. Τον Απρίλιο ο πληθωρισμός ήταν στο 8,3%. έχοντας μειωθεί ελαφρά μόνο σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν και εκτινάχθηκε σε υψηλά 40 ετών.

Τα σχόλια του Μπλανκφάιν μεταδόθηκαν την ίδια ημέρα που οι οικονομόλογοι της Goldman Sachs υποβάθμισαν την εκτίμησή τους για την εφετινή ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 2,4% από 2,6% και για το 2023 στο 1,6% από 2,2%. Στην έκθεση της Goldman γίνεται λόγος για «αναγκαία επιβράδυνση» ώστε να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.

 

Πηγή:sofokleous10.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text