Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | ΙΟΒΕ: Υποχωρεί, παραμένει όμως σε ιστορικό υψηλό το επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία

ΙΟΒΕ: Υποχωρεί, παραμένει όμως σε ιστορικό υψηλό το επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΙΟΒΕ: Υποχωρεί, παραμένει όμως σε ιστορικό υψηλό το επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία

Υποχώρηση σημείωσε ο δείκτης που αντανακλά το επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία, ωστόσο παρά την πτώση αυτή παρέμεινε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ο Ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στη Βιομηχανία υποχώρησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στις 108,8 (από 117,1 μονάδες τον Μάρτιο), αισθητά υψηλότερα από το αντίστοιχο περυσινό επίπεδο (99,8 μον.), παραμένοντας ωστόσο σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

ΙΟΒΕ: Υποχωρεί, παραμένει όμως σε ιστορικό υψηλό το επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία -1

Η εξασθένηση των προσδοκιών, έρχεται ως αποτέλεσμα της απαισιοδοξίας για το επίπεδο παραγγελιών και τη ζήτηση και, διεύρυνσης των αποθεμάτων.

ΙΟΒΕ: Υποχωρεί, παραμένει όμως σε ιστορικό υψηλό το επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία -2

 

Παράλληλα τον προηγούμενο μήνα, αμετάβλητο παρέμεινε το ισοζύγιο των προβλέψεων για την απασχόληση, ενώ οριακή ήταν η άνοδος του δείκτη των προβλέψεων για την παραγωγή.

Σταθερό παρέμεινε επίσης το ισοζύγιο των προβλέψεων για τις τιμές, ενώ ήπια υποχώρηση σημείωσε ο δείκτης του ισοζυγίου των εκτιμήσεων για τις πωλήσεις.

ΙΟΒΕ: Υποχωρεί, παραμένει όμως σε ιστορικό υψηλό το επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία -3

Όπως επισημαίνει το ΙΟΒΕ, οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα αποτελέσουν τον κύριο παράγοντα διαμόρφωσης των συνθηκών στην ελληνική και την παγκόσμια οικονομία κατά τους επόμενους μήνες, με τις παρεμβάσεις πολιτικής να μετριάζουν εν μέρει τις επιπτώσεις.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text