Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ρευστοποίηση των θέσεων - Η πορεία της αγοράς εξακολουθεί να μην προκαλεί εμπιστοσύνη

Ρευστοποίηση των θέσεων - Η πορεία της αγοράς εξακολουθεί να μην προκαλεί εμπιστοσύνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σήμερα ρευστοποιήσαμε τις θέσεις μας, αφού ο “εξομαλυντής 5 ημερών”, έδωσε και αυτός σήμα εξόδου.

Σ’ αυτή τη φάση, όλα τα σήματα -αυτό της εισόδου και αυτό της εξόδου- προκλήθηκαν από οριακές μεταβολές των παραμέτρων του συστήματος. Οι οριακές αυτές μεταβολές οφείλονται στο γεγονός ότι, επί 4 μήνες, ο ΚΜΟ-200 ημερών, κινείται με ελάχιστες διακυμάνσεις, σε ένα οριακό εύρος, ανάμεσα στις 897 και τις 901,5 μονάδες -και αυτό συμβαίνει λόγω της κίνησης του Γενικού Δείκτη κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σε ένα πολύ μικρό εύρος τιμών. Δεν ευθύνεται το σύστημα. Ενδεχομένως, ευθυνόμαστε εμείς, που δεν είχαμε προβλέψει αυτή τη σπάνια περίπτωση -είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στα 35 χρόνια λειτουργίας του δείκτη.

 

Όπως οι περισσότεροι συνδρομητές μας έχουν αντιληφθεί, εισήλθαμε στο σήμα εισόδου του Απριλίου, χωρίς να είμαστε σύμφωνοι. Όμως, έχουμε δεσμευθεί ότι ακολουθούμε το δείκτη.

Σήμερα, εξήλθαμε, παρά το ότι, είναι πιθανό, να υπάρξουν καλύτερες τιμές κατά τις προσεχείς συνεδριάσεις. Αλλά, έτσι λειτουργούν τα συστήματα.

 

Σε κάθε περίπτωση, από την άλλη πλευρά, αισθανόμαστε μια “ανακούφιση” που βγήκαμε από την αγορά. Εξακολουθούμε να μη βλέπουμε κάποιο λόγο για την άνοδό της, ενώ βλέπουμε πολλούς λόγους για την πτώση της.

 

Σε αυριανό άρθρο, θα δημοσιευθεί ολόκληρη η “έκθεση” από την τελευταία μας πράξη, καθώς και μία μικρή μεταβολή στους κανόνες λειτουργίας, που θα περιορίζει, κατά το δυνατό, πιθανές βλάβες από την επανάληψη τέτοιων οριακών καταστάσεων. Δεν θα καταργήσουμε τη φιλοσοφία του συστήματος. Απλά, θέλουμε να το κάνουμε περισσότερο ασφαλές, ακόμη και σε οριακές καταστάσεις.

 

Επίσης, διαβάστε αργότερα, το κεντρικό θέμα του επόμενου τεύχους, σε μια σειρά άρθρων με τίτλο:

 

1971 - 2022: Η επίδραση του πληθωρισμού στους χρηματιστηριακούς δείκτες

Γιατί μας ενδιαφέρει η δεκαετία του 1970;

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες

Το χρηματιστήριο της Μεγάλης Βρετανίας

Η περίπτωση της Ελλάδας

Συμπεράσματα

 

Ο σύνδεσμος θα εγγραφεί στον “Πίνακα των συνδρομητικών σελίδων”



 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text