Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Έντονη κινητικότητα και νέα έργα από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Έντονη κινητικότητα και νέα έργα από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έντονη κινητικότητα και νέα έργα από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο επενδυτικός βραχίονας της ΔΕΗ στην αγορά της πράσινης ενέργειας, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Η εταιρεία η οποία σήμερα λειτουργεί έργα συνολικής ισχύος 250MW, αναπτύσσει με γρήγορους ρυθμούς το χαρτοφυλάκιό της και ήδη αυτήν την περίοδο κατασκευάζει έργα συνολικής ισχύος 360MW, που θα υπερδιπλασιάσουν την εγκατεστημένη ισχύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες εντός του έτους.

Παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας είναι έτοιμη προκειμένου να βγάλει στον αέρα νέους διαγωνισμούς για έργα ισχύος 600MW.

Την ίδια στιγμή, προχωρά και η συνεργασία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με το γερμανικό ενεργειακό κολοσσό RWE και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους το πρώτο κοινό έργο των δύο εταιρειών, ισχύος 200MW.

Αν και η διοίκηση της εταιρείας αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες, πηγές της αγοράς θέλουν τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες να είναι ένας εκ των δύο κύριων μνηστήρων για το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της εταιρείας Volterra, που έχει τεθεί προς πώληση από τον μητρικό όμιλο Avax.

Η Volterra διαθέτει  αιολικά πάρκα σε λειτουργία συνολικής ισχύος 73 MW και άλλα 36 MW υπό κατασκευή, καθώς και υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο που προσεγγίζει τα 150 MW.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ έχει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πλάνο για ανάπτυξη έργων αρκετών GW εντός της πενταετίας.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει η διοίκηση στο πλαίσιο της τελευταίας ΑΜΚ, στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα σε €5,3 δισ. τα επόμενα 3 έτη και σε €8,4 δισ. μέχρι το 2026, με στόχο τα 7,2GW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ (περιλαμβανομένων των Υδροηλεκτρικών Σταθμών) μέχρι το 2024 και τα 9,1GW μέχρι το 2026, πράγμα που με τη σειρά του αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων EBITDA ύψους €1,7 δισ. το 2026.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι σε πρώτη φάση, το πλάνο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει ως στόχο να ξεπεράσει εντός του 2022 τα 500MW εγκατεστημένης ισχύος και να φτάσει το 1,5GW μέχρι το 2024.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text