Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 240 | PREMIA PROPERTIES - Σε χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους € 1 δισεκατομμύριο στοχεύει μέχρι το 2027

PREMIA PROPERTIES - Σε χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους € 1 δισεκατομμύριο στοχεύει μέχρι το 2027

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
PREMIA PROPERTIES - Σε χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους € 1 δισεκατομμύριο στοχεύει μέχρι το 2027

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PREMIA PROPERTIES


Σε χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους € 1 δισεκατομμύριο στοχεύει μέχρι το 2027

 

Εγκρίθηκε ομόφωνα, η μετατροπή της εταιρίας Premia Properties σε Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακινήτων (ΑΕΕΑΠ), στην Γενική Συνέλευση της εταιρίας την 4/5/2022. Η Premia, θα έρθει να εμπλουτίσει των κλάδο των 4 ΑΕΕΑΠ (Briq Properties, Prodea Investments, Intercontinental και Trastor ΑΕΕΑΠ), ο οποίος αυτην την στιγμή, βρίσκεται στην καλύτερη του φάση, με την αγορά ελληνικών ακινήτων, να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε, πως σύμφωνα με τα μεγέθη του 2021, οι συνολικές επενδύσεις σε ακίνητα, των 4 ΑΕΕΑΠ, φτάνουν τα € 2,8 δισεκατομμύρια, με την Prodea να αποτελεί το 80,4% του συνόλου.

Επίσης κατά την περίοδο 2022 - 2023, αναμένονται νέες εισαγωγές εταιριών ΑΕΕΑΠ, στο Χ.Α., όπως η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ του ομίλου Ευμορφίδη, η Noval Property του ομίλου Viohalco και η Trade Estates του ομίλου Fourlis.


Όπως αναφέρθηκε στην Γενική Συνέλευση της Premia Properties, το όφελος που θα έχει η εταιρία από την μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ, θα είναι περίπου € 10 εκατομμύρια σε βάθος πενταετίας.

Ο μεσοπρόθεσμος στόχος της εταιρίας, είναι να φτάσει την αξία του χαρτοφυλακίου της, στα επόμενα δύο χρόνια στα € 500 εκατομμύρια, ενώ ο μακροπρόθεσμος στόχος, είναι να φτάσει το € 1 δισεκατομμύριο μέχρι το 2027.

Παράλληλα, από την χρήση του 2022, η εταιρία εξετάζει την έναρξη της διανομής μερίσματος του 50% των κερδών της.

Επίσης στους στόχους της διοίκησης είναι η διεύρυνση του αριθμού των μετοχών που προσφέρονται αυτήν την στιγμή στο επενδυτικό κοινό (21,4%).

 

Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε, ότι παρά το γεγονός ότι η εταιρία δημοσιεύει αρκετά θετικές ειδήσεις για την εξέλιξη της, αυτό δεν αποτυπώνεται αντίστοιχα και στην μετοχή (παρατηρείται από τον Ιούνιο του 2021). Βέβαια, η εμπορευσιμότητα της, είναι αρκετά μικρή, όμως παρατηρούμε ότι πραγματοποιεί κάθε μέρα πράξεις από τα μέσα του 2021 μέχρι σήμερα. Επίσης, σύμφωνα με τα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την 31/3/2022, 7 Αμοιβαία Κεφάλαια κατείχαν την μετοχή, από 12 που κατείχαν την μετοχή την 31/12/2021.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text