Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Είναι κάτι διαφορετικό, απ' όσα έχουμε ζήσει.

Είναι κάτι διαφορετικό, απ' όσα έχουμε ζήσει.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι εξελίξεις στις διεθνείς αγορές, είναι γρήγορες και καταλυτικές. Αν διαβάσατε όσα περιγράφουμε στο βασικό θέμα του νέου τεύχους (εδώ), θα διαπιστώσετε και σεις, τις μεγάλες ομοιότητες.

Ένα ζήτημα με τα όσα συμβαίνουν είναι ότι, σε αντίθεση με άλλες κρίσεις που ζήσαμε στο παρελθόν, οι οποίες εξαρτούνταν από συγκεκριμένα γεγονότα, αποφάσεις ή ταχείες εξελίξεις, η παρούσα κατάσταση, ξεδιπλώνεται αργά και “μαζεύεται” επίσης αργά. Οι αγορές βέβαια, θα προεξοφλήσουν γρήγορα τα χειρότερα, αλλά θα πρέπει να περιμένουν “μηνύματα βελτίωσης” για να αρχίσουν να συνέρχονται.

Εκτιμούμε ότι, όσο εξελίσσονται τα γεγονότα, θα πρέπει να περιμένουμε και να μη βιαζόμαστε.

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι, κατά το τελευταίο διάστημα, ασχοληθήκαμε πολύ με την ιδιάζουσα κατάσταση που διαμορφώθηκε στο “απόλυτο σύστημα” και έτσι παραλείψαμε την τρέχουσα δουλειά, αλλά καθυστερήσαμε και το περιοδικό.

Εκτιμώ όμως ότι, με τον τρόπο αυτό, δώσαμε σε όλους να καταλάβουν ότι, “κάτι συμβαίνει” και ίσως προετοιμαστήκαμε γι’ αυτά που συμβαίνουν τώρα. Παράλληλα, πέραν του ότι “ταυτοποιήσαμε” το αίτιο της δυσλειτουργίας, καθώς αυτή η κατάσταση μπορεί να κρατήσει πολύ, θα μπορούμε και να προφυλασσόμαστε, αλλά και να παρακολουθούμε καλύτερα την “ανάσα” της αγοράς.

 

Προς το παρόν, ό,τι και να συμβαίνει στις αγορές, δε νομίζουμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες. Υπάρχει μια ψυχοφθόρος κατάσταση που θα πρέπει να περιμένουμε να “ηρεμήσει”. Επαναλαμβάνουμε ότι, η σημερινή κατάσταση, που εξαρτάται από γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, από μηνιαίες ανακοινώσεις δεικτών πληθωρισμού σε όλο το κόσμο, από αποφάσεις -σε αραιά χρονικά διαστήματα- για το πόσο θα ανέβουν τα επιτόκια και καθημερινή αγωνία και “μαύρη” ειδησεογραφία, δεν είναι σαν άλλες “δύσκολες καταστάσεις” που ζήσαμε και τις οποίες μάθαμε να χειριζόμαστε. Οι ανατροπές στις εκτιμήσεις είναι διαρκείς, επειδή ακριβώς, ζούμε φαινόμενα που ουδείς μπορούσε να φανταστεί.

 

Αύριο, ολοκληρώνουμε τη δημοσίευση όλων των τμημάτων της ύλης. Από την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπούμε σε μία καλύτερη κανονικότητα, με στενότερη παρακολούθηση των διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων, αλλά και των γενικών συνελεύσεων των εταιριών, που σταδιακά εισέρχονται στη κύρια φάση τους.

 

Καλό σας βράδυ.

 

Δείτε τα ολοκληρωμένα άρθρα, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text