Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Χρυσός: Άνοδος 1,4% – Σε υψηλό έξι εβδομάδων

Χρυσός: Άνοδος 1,4% – Σε υψηλό έξι εβδομάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χρυσός: Άνοδος 1,4% – Σε υψηλό έξι εβδομάδων

Άνοδο περίπου 1,5% κατέγραψε η τιμή του χρυσού, καθώς το δολάριο έχασε σημαντικό έδαφος και οι ομολογιακές αποδόσεις αποκλιμακώθηκαν καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή καταφύγια εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύθηκε 1,4% στα 1.841 δολάρια η ουγκιά, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 12 Απριλίου, τη στιγμή που στην αρχή της εβδομάδας είχε διολισθήσει σε χαμηλό τεσσάρων μηνών. Από τη στιγμή που όμως που το δολάριο εκθρονίστηκε από το υψηλό 20ετίας που άγγιξε την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί περίπου 3%.

«Το δολάριο υποχωρεί και οι αποδόσεις είναι σημαντικά χαμηλότερες και αυτό είναι θετικό για τον χρυσό», αναφέρει ο Έντουαρντ Μόια, αναλυτής της OANDA.

Kαθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο πιο φθηνό για τους ξένους αγοραστές, το δολάριο υποχώρησε 1%, ενώ οι αμερικανικές αποδόσεις σημείωσαν πτώση σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Παρότι ο αριθμός των Αμερικανών που είναι άνεργοι υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 στις αρχές Μαίου, τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία έδειξαν απρόσμενη αύξηση την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ο χρυσός προσείλκυσε μεγάλη ροή κεφαλαίου καθώς η προσοχή των επενδυτών εστιάζει στην εξασθένηση της αμερικανικής οικονομίας ειδικά μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των ανέργων αλλά και τις προειδοποιήσεις για αύξηση του πληθωρισμού. Υπάρχει επίσης πολύ μεγάλη δόση απαισιοδοξίας όσον αφορά στην πορεία των μετοχών», αναφέρει ο Μόια.

Ο χρυσός βρίσκεται γενικά στα ίδια επίπεδα από την αρχή της χρονιάς, ενώ ο S&P 500 έχει απωλέσει περί το 18%.

Αναλυτές της HSBC χαρακτηρίζουν το τρέχον περιβάλλον «μεικτό» όσον αφορά τον χρυσό, θεωρώντας τον «neutral», τη στιγμή που είναι bullish σε σχέση με το δολάριο.

Η τιμή αργύρου ενισχύθηκε 2,5% στα 21,97 δολάρια η ουγκιά, πλατίνα κατέγραψε άνοδο 3,1% στα 964,23 δολάρια, ενώ το παλλάδιο κινήθηκε στα 2.018 δολάρια με οριακή άνοδο 0,1%.

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text