Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ εξακολουθεί και σήμερα (Παρ, 20/5/22) να κινείται κοντά στα χαμηλά διμήνου

Ο ΓΔ εξακολουθεί και σήμερα (Παρ, 20/5/22) να κινείται κοντά στα χαμηλά διμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε (4.20 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,90%, στις 858 μονάδες) συνεχίζει την κίνησή του εντός του οριζόντιου καναλιού αναμονής ΡΤ των 867-846 μονάδων ευρισκόμενο στα χαμηλά του δίμηνου εύρους ΕΤ.

Το μεσοπρόθεσμο (εξάμηνης κάλυψης) γράφημα του ΓΔ έχει bearish χαρακτήρα καθώς όλοι οι δείκτες τάσης από μεσομακροπρόθεσμοι (ΑΚΜΟ200 και ΕΚΜΟ(15-80) και μεσοπρόθεσμους (ΕΚΜΟ30 και κανόνα 4 εβδομάδων) έως βραχυχρόνιους (4ήμερο εύρος και Macd) φέρουν αρνητικές ενδείξεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Η βραχυπρόθεσμη στρατηγική μας είναι μάλλον εύκολη : Αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την κορυφή Ρ των 867 μονάδων, τότε θα δικαιολογηθούν οι πρώτες ελπίδες για επαναφορά στην ανοδική τάση του Μαρτίου – Απριλίου ενώ αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον πυθμένα Τ των 846 μονάδων, τότε θα εγερθούν φόβοι για καθίζηση προς τις 800 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των 867 και 846 μονάδων, εμείς θα παραμένουμε σε αναμονή, οπότε σήμερα δεν θα κάνουμε καμία πράξη.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή ανοδικό με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ 6 μετοχές, οι ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΟΛΠ, ΤΖΚΑ και ΒΥΤΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΦΡΙΓΟ, ΠΑΠ, ΟΤΕ και ΕΛΤΟΝ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα των 12 εβδομάδων (αγορά στο υψηλό τριμήνου και πώληση στο χαμηλό του ιδίου διαστήματος).

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΛΥΜΠ με στροφέα – έγκυρη αντίσταση- υψηλό τριμήνου τα 1,81 ευρώ και η ΙΝΤΕΚ με στροφέα τα 3,85 ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι ΑΛΜΥ με πωλητικό στροφέα τα 1,86 ευρώ και η ΒΙΟ τα 3,65.

Καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ μια, ο δευτερεύουσας σημασίας ΚΕΚΡ, σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Ιδιαίτεροι όγκοι δεν διακινούνται σήμερα, η αγορά δύσκολα θα πιάσει τα 80 εκατ τζίρο.

Σήμερα παίζουν οι τράπεζες (ΔΤΡ +4,2%) από τα χαμηλά του διμήνου που βρίσκονται. Το γράφημα του ΔΤΡ είναι παρόμοιο με του ΓΔ (bearish) αλλά με ακόμα μεγαλύτερη διακυμανσιμότητα.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text