Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σ. Κόκκαλης: Νέες προοπτικές μετά την ΑΜΚ της Intralot

Σ. Κόκκαλης: Νέες προοπτικές μετά την ΑΜΚ της Intralot

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σ. Κόκκαλης: Νέες προοπτικές μετά την ΑΜΚ της Intralot

Το «πράσινο φως» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους έως 130 εκατ. ευρώ, έδωσαν οι μέτοχοι της Intralot στην επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου.

Η γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με ποσοστό απαρτίας 34,04% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, παρείχε τις απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις στο ΔΣ, προκειμένου να διενεργήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της αύξησης, με ισχύ έξι μηνών από τη λήψη της απόφασης.

Στόχος της ΑΜΚ έως 130 εκατ. ευρώ είναι η επαναγορά του ποσοστού 34% της θυγατρικής στις ΗΠΑ που δεν ελέγχεται από την Intralοt μετά την αναδιάρθρωση δανεισμού τον περασμένο Αύγουστο. Η εταιρεία δρομολογεί ΑΜΚ υπέρ των παλαιών μετόχων και με στρατηγικό επενδυτή τη Standard General για μεγάλο μέρος από τα αδιάθετα.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής CEO Χρυσόστομος Σφάτος, έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία με τους κατόχους των μετοχών αυτών και μετά την επαναγορά ο Όμιλος πλέον θα ελέγχει ποσοστό 100% της θυγατρικής της INTRALOT INC.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης σημείωσε πως με την ΑΜΚ κλείνει ουσιαστικά μια διετία σκληρών διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους. Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον από τον στρατηγικό επενδυτή, το χαρακτήρισε δικαιολογημένο καθώς δεν διέθετε δραστηριότητα σε λοταριακά παιχνίδια, όπου η Intralοt έχει ισχυρή παρουσία. «Η σύμπραξη αυτή μας επιτρέπει να αναπτυχθούμε περαιτέρω στην αγορά των ΗΠΑ».

Μίλησε για θετική επίδραση τόσο στην Intralοt όσο και στον στρατηγικό επενδυτή ενώ αποκάλυψε ότι είχε και άλλες προτάσεις συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της INTRALOT. «Προτιμήσαμε να συνεργαστούμε με έναν ισχυρό παίκτη της διεθνούς αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος επιπλέον διατίθεται να αποκτήσει μεγάλο μέρος των αδιάθετων της ΑΜΚ» σημείωσε.  «Θα προχωρήσουμε με άλλες δυνάμεις και προοπτικές μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ», κατέληξε.

Αναφορικά με τη διαδικασία της ΑΜΚ, το Δ.Σ. σε συνεδρίασή του θα ορίσει τους όρους.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text