Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Κολάνοβιτς (JPMorgan): Κόντρα σε (σχεδόν) όλους, δεν «βλέπει» οικονομική ύφεση το 2022

Κολάνοβιτς (JPMorgan): Κόντρα σε (σχεδόν) όλους, δεν «βλέπει» οικονομική ύφεση το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κολάνοβιτς (JPMorgan): Κόντρα σε (σχεδόν) όλους, δεν «βλέπει» οικονομική ύφεση το 2022

Το στέλεχος της JPMorgan Chase & Co, Marko Kolanovic, υποστηρίζει πως τα πράγματα στις αμερικανικές αγορές θα καλυτερεύσουν μέχρι το τέλος του έτους, παρά την καθοδική πορεία του S&P 500 και το γενικότερο επιφυλακτικό επενδυτικό συναίσθημα.

«Μπορούμε να βγούμε από τον κυκεώνα. Δε θα υπάρξει οικονομική ύφεση φέτος, δεδομένης της αύξησης της καταναλωτικής δραστηριότητας το καλοκαίρι, ενώ η Κίνα θα επεκτείνει το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της».

Ο Kolanovic υποστηρίζει πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει φτάσει -πιθανώς- στο ανώτατο επίπεδό του ή πρόκειται να το επιτύχει σύντομα, δίνοντας την ευκαιρία στη Fed για περιορισμό των αυξήσεων των επιτοκίων της. Σημειωτέον πως ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, ανέφερε πρόσφατα πως «η τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκιά της μέχρι να εμφανιστούν στοιχεία σταθερής μείωσης του πληθωρισμού».

«Τα περισσότερα αρνητικά τεκταινόμενα έχουν ήδη λάβει χώρα φέτος. Η Fed έχει ήδη βάλει μπροστά τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ήδη επηρεάσει τις αγορές εμπορευμάτων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Οι αγορές έχουν δράσει ανάλογα. Ελπίζουμε πως η Κίνα, μετά τα πρόσφατα lockdowns θα επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητα, ενώ οι αρχές της χώρας θα λάβουν μέτρα στήριξης της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Kolanovic.

Παρά τις εκτιμήσεις του ίδιου και λοιπών αναλυτών όπως η Kate Moore της BlackRock Inc, οι επενδυτές ποντάρουν σε ρευστότητα τη στιγμή που αυξάνονται οι φόβοι για στασιμοπληθωρισμό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της BofA.

Σημειωτέον πως οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση τους από τον Ιούνιο του 2020 την Τετάρτη, με τον S&P 500 να έχει καταγράψει συνολική μείωση φέτος κατά 18%.

Όσο για τις επενδυτικές συμβουλές του Kolanovic, υποστηρίζει πως οι τομείς της βιοτεχνολογίας και της καινοτομίας όπως και οι τομείς που θα επηρεαστούν από την παγκόσμια ανάκαμψη θα βγουν κερδισμένοι, ενώ αποφεύγει επενδύσεις σε γνωστές εταιρείες και μερισματολήπτες, οι οποίες -σύμφωνα με τον ίδιο- είναι υπερτιμημένες αυτή τη στιγμή.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text