Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τρίτη, 24/5/2022) να αναστρέψει την βραχυχρόνια καθοδική τάση σε ανοδική

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τρίτη, 24/5/2022) να αναστρέψει την βραχυχρόνια καθοδική τάση σε ανοδική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενδιαφέρον έχει η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +1% (στις 868 ,3 μονάδες, στις 3.40 μμ) και μέτριο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) τείνει να διασπάσει ανοδικά την αντίσταση των 867,8 μονάδων (κορυφή Ρ στο σχήμα) αναστρέφοντας την βραχυχρόνια τάση από καθοδική σε ανοδική.

Εάν τα καταφέρει σε τιμές κλεισίματος, τότε ο ΓΔ θα έχει κάνει το πρώτο βήμα για να αναστρέψει και τις μεσο και μεσομακροπρόθεσμες τάσεις που είναι ακόμα καθοδικές.

Προς τούτο θα πρέπει καταρχήν να διασπάσει ανοδικά το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών που βρίσκεται ακόμα πολύ ψηλά, κοντά στις 950 μονάδες αλλά που ήδη έχει αρχίσει να πέφτει ραγδαία.

Προς το παρόν τηρούμε στάση αναμονής.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 50% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 6 μετοχές, 3 τραπεζικές, οι ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, και 3 μη τραπεζικές, οι ΕΛΧΑ, ΒΙΟ και ΜΥΤΙΛ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση πέραν του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία σήμερα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας είναι το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι μετοχές που σημειώνουν ανόδους μεγαλύτερες του +1%, απλά αντιδρούν από τα χαμηλά επίπεδα που έχουν βρεθεί μετά την διόρθωση τέλους Απρίλη – αρχών Μάη.

Μόνον οι ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ βρίσκονται κοντά σε αγοραστικούς στροφείς, ο ΟΤΕ στα 18,4 ευρώ και η ΤΕΝΕΡ στα 18,2 ευρώ. Θα δούμε ποια θα τα καταφέρει πρώτη και με τι αποτέλεσμα (πόση άνοδος θα ακολουθήσει την διάσπαση).

Καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ μια, η δευτερευούσης σημασίας (από άποψης εμπορευσιμότητας) ΠΛΑΚΡ σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

ΔΤΡ : Βραχυχρόνια δείχνει πολύ ζωηρός πετυχαίνοντας σήμερα ανοδική διάσπαση τοπικής αντίστασης (σαν ο ΓΔ να διασπά τις 868 μονάδες). Όμως, από μεσο και μεσομακροπρόθεσμη σκοπιά ο ΔΤΡ είναι πολύ πιο αδύναμος, ή μάλλον με υψηλότερη μεταβλητότητα, από τον ΓΔ καθώς βρίσκεται στο -24% από το υψηλό 2022 έναντι -10% του ΓΔ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text