Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αυξήσεις κεφαλαίου – εταιρικά ομόλογα: Ποιοι και με ποιους θα ζητήσουν κεφάλαια έως 430 εκατ. ευρώ

Αυξήσεις κεφαλαίου – εταιρικά ομόλογα: Ποιοι και με ποιους θα ζητήσουν κεφάλαια έως 430 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

H άντληση κεφαλαίων από τις αγορές παραμένει απαγορευτική μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος, ωστόσο και στην Αθήνα παρατηρείται κινητικότητα σε ότι αφορά νέες εισαγωγές στο χρηματιστήριο, αυξήσεις κεφαλαίου, ακόμα και εταιρικά ομόλογα.

Όπως θα δούμε, με τρείς μόνο συναλλαγές τους δυο επόμενους μήνες αναμένεται να αντληθούν περί τα 430 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 130 εκατ. ευρώ της Intralot έχουν σχεδόν καλυφθεί, ενώ ανάλογες ενέργειες εξελίσσονται σε Dimand – Lamda.

Dimand: 100 εκατ. ευρώ με Eurobank – Αlpha bank

Συγκεκριμένα, η νέα εισαγωγή μετοχών προέρχεται από τον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων και αφορά την Dimand, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ως συμβούλους τις τράπεζες Eurobank και Alpha bank. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η εταιρεία η οποία αναμένει την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου, εκτιμάται ότι, θα επιχειρήσει να αντλήσει κεφάλαια έως 100 εκατ ευρώ. Η Δημόσια προσφορά για την εισαγωγή των μετοχών αναμένεται εντός του Ιουνίου, ανάλογα βεβαίως με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά. Η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη σε επαφές με ξένους και Έλληνες επενδυτές.

Lamda Developments: 200 εκατ. ευρώ με Eurobank – Πειραιώς

Αν και η διαχειρίστρια του Ελληνικού διαθέτει ρευστότητα από την αύξηση κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ, το ομολογιακό δάνειο των 320 εκατ. ευρώ και τον τραπεζικό δανεισμό, η διοίκηση έχει δηλώσει ότι, θέλει να μοχλεύσει περαιτέρω τον ισολογισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Lamda έχει ήδη δώσει εντολή σε Eurobank – Τράπεζα Πειραιώς για την έκδοση νέου εταιρικού ομολόγου, ύψους 200 εκατ. ευρώ. Η έκδοση αναμένεται εντός του Ιουλίου, αναλόγως των συνθηκών και γι αυτό το λόγο δόθηκε μια αναβολή για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Intralot: Αύξηση κεφαλαίου 125 - 130 εκατ. ευρώ.

Η Γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας έδωσε την έγκριση για την αύξηση κεφαλαίου έως 130 εκατ. ευρώ, έκδοση η οποία είναι καλυμμένη μετά την πρόθεση του νέου επενδυτή ( Standard General ) να συμμετάσχει στις αδιάθετες μετοχές έως το 1/3 του μετοχικού κεφαλαιου με τιμή διάθεσης έως 0,58 ευρώ. Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Σ. Κόκκαλης διαθέτει το 26,3%, η EFG Zyrich το 5,5%, η Intesa 5%, ενώ ο Κορεάτης επενδυτής δεν θα υπερβαίνει το 33,3% των νέων μετοχών ( θα καταβάλλει έως 72 εκατ. ευρώ ) Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αναμένεται να εγκρίνει τους όρους

(τιμή διάθεσης και το δικαίωμα προτίμησης) μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με τα όσα ειπε η διοίκηση η εταιρεία θα αντλήσει κεφάλαια μεταξύ 125 – 130 εκατ. ευρώ – και έχει ήδη συμφωνήσει με τους ομολογιούχους για το 34% της Intralot Inc έναντι ποσού 121 εκατ. ευρώ.

Μετά την ακύρωση 3,7 εκατ. μετοχών και τις νέες μετοχές 148.538.785, με το ανώτατο εύρος κεφαλαίων 130 εκατ. ευρώ και τιμή διάθεσης 0,58 ευρώ αναμένεται να εκδοθούν 224.137.931 νέες μετοχές, δηλαδή μια αναλογία 3 νέες για κάθε δυο παλαιές. Με κεφάλαια 125 εκατ. ευρώ και τιμή διάθεσης της μετοχής κοντά στο όριο ( 0,54 ευρώ χθεσινό κλείσιμο ) αναμένεται να εκδοθούν 231.481.481 νέες μετοχές, δηλαδή μια αναλογία 3,1 νέες μετοχές για κάθε δυο παλαιές.

Μπλέ Κέδρος

Για την εισαγωγή των μετοχών της ΑΕΕΑΠ έχει τεθεί όριο το τέλος του μήνα και για την εταιρεία έχουν κυκλοφορήσει παρουσιάσεις για τις οποίες είναι ενήμερη η κεφαλαιαγορά. Η εταιρεία διαθέτει 34 ακίνητα, αξίας 100,8 εκατ. ευρώ, έσοδα 6,1 εκατ. ευρώ.

 

Παφίλας Δημήτρης

dpafilas@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text