Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γερμανία: Ανάπτυξη της οικονομίας στο α΄ τρίμηνο παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γερμανία: Ανάπτυξη της οικονομίας στο α΄ τρίμηνο παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανία: Ανάπτυξη της οικονομίας στο α΄ τρίμηνο παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε στο α΄ τρίμηνο παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που έπληξε την ιδιωτική κατανάλωση και την μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επιδεινώθηκαν και οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση για την περίοδο που ανακοινώθηκε σήμερα από τη Destatis, το γερμανικό ΑΕΠ σημείωσε άνοδο κατά 0,2% σε προσαρμοσμένη βάση, από το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα στοιχεία είναι αμετάβλητα από την πρώτη εκτίμηση και αντίστοιχα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία, η γερμανική οικονομία άρχισε το 2022 με μικρή ανάπτυξη, αναφέρει ο πρόεδρος της Destatis, Georg Thiel.

Το ΑΕΠ στο τρίμηνο διαμορφώθηκε χαμηλότερα 0,9% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2019, ένα τρίμηνο δηλαδή πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 3,8% σε προσαρμοσμένη βάση, έναντι της πρώτης εκτίμησης για 3,7%.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών παρέμειναν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ και οι δαπάνες της κυβέρνησης αυξήθηκαν οριακά 0,1% στο τρίμηνο.

Το διεθνές εμπόριο μειώθηκε στην αρχή του έτους. Οι εξαγωγές στο α΄ τρίμηνο μειώθηκαν 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,9% καθώς αυξήθηκαν σημαντικά οι εισαγωγές υπηρεσιών.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text